Kezdőlap Hírek Autók Retró lakókocsi Mercedes T2 alapokon

Retró lakókocsi Mercedes T2 alapokon

2557
0

A lakókocsik építésével foglalkozó brit „superpertramped co.” legújabb projektjében egy Mercedes-Benz T2-es kisbuszt alakított át egy igazi tengerparti lakóautóvá. Az Ernie névre keresztelt, kék-fehér kisteherautó belső tereit teljesen eltávolították és azok helyét felváltotta egy surf ihletésű tengerparti kunyhó belső tere.

Mercedes-Benz T2-

A kialakított élettér központi eleme a konyha lett, ahol egy SMEV tűzhely, fehér kerámia mosogató és egy Thetford T1090 hűtőszekrény található. Ha a konyhában végeztünk, máris helyet foglalhatunk az asztalnál, amit egy „L” alakú pad ölel körbe. Tükrözve az autó külső megjelenését, a belsőtér stílusában is visszaköszönnek a kék-fehér és a tengeri stílus jegyei.

Mercedes-Benz T2-
A hálószobák a jármű hátsó részében lettek elhelyezve, és a maximális helykihasználás érdekében az ágyak alatt rengeteg tárolórekeszt találhatunk. A fürdőszoba, ahol a vízvezetékek szándékosan a falon futnak, tartalmaz egy WC-t és egy zuhanyzót. A tengerparti stílus mindenhol visszaköszön, így a matrózcsíkos zuhanyfüggöny és a halászháló tovább fokozza a lakókocsi hangulatát.

Mercedes-Benz T2-
A modern dolgok sem maradhattak el, így a lakókocsiban a különféle intelligens otthoni technológiák mellett, még WIFI is található. A hanggal aktiválható világítás és a 6 mennyezetre szerelt házimozi hangszórónak a 400 W-os napelemek gyűjtik a szükséges energiát, ha épp nem csatlakoztattuk a lakóautót a hálózathoz.

Mercedes-Benz T2-
A T2-t 1967 és 1996 között a Daimler-Benz gyártotta, és az évek során a tartós szerkezete és a könnyű manőverezhetősége miatt kivívta az emberek bizalmát. A különféle T2 verziók népszerűek voltak a legkülönbözőbb funkciók betöltésére, akár szállításra, tűzoltóautóként vagy mentőautóként használták, mindig jó alapul szolgált.

Mercedes-Benz T2-
A teljes átalakítás nagyjából 10 hónapot vett igénybe. A somerseti székhelyű, Supertramped Conversions jelenleg más átalakításokon dolgozik, és már 2021-re is tele van a foglalási listájuk.

Mercedes-Benz T2-

Az átalakítások egyébként igényektől függően kb. 24 600 dollártól kezdődnek, ami az anyagok árát, a munkaerő költségeit és egyéb díjakat tartalmaz.

Mercedes-Benz T2-

Mercedes-Benz T2-

Mercedes-Benz T2-