Kezdőlap Hírek Építészet VITR – lakóházból stúdió

VITR – lakóházból stúdió

1222
0

Az Archetonic építészei, Jacobo és Jaime Micha Mexikóváros nyugati részén egy 1200 négyzetméteres villából készítettek egy új stúdió házat.
VITR – lakóházból stúdió

A VITR névre hallgató projekt központi koncepciója, hogy a felújított épület kapcsolatba kerüljön a külső élő környezettel. Áttetsző zöld kábelek a homlokzaton, buja növényzet az épület körül, és a hatalmas üvegfelületek az irodákba beáramló természetes fény és levegő biztosítása mellett mind-mind azt a célt szolgálják, hogy elmosódjanak a határok a belső funkcionális munkatér és a külső környezet között. A szelős teraszok és a zöld kábelekből álló élő homlokzat révén az épület és a környező növényzet pedig szinte eggyé válik.

Az épület legfelső szintjén egy tetőkert található, mely csöndes szemlélődő helyet kínál a kikapcsolódáshoz és egyben remek kilátást nyújt az épületet körülvevő erdős horizontra. A belső és a külső élő környezet kapcsolatának erősítése az anyagválasztásban is megmutatkozik. A 20. század rideg acélstruktúráját a külső kő használata enyhíti, míg a belső terekben a fa ízléses alkalmazása teremt meleg és otthonos atmoszférát.

VITR – lakóházból stúdió