Kezdőlap Kiemelt “Singer meghajtotta a Porschét”

“Singer meghajtotta a Porschét”

664
0
Track 1 Launch Edition

A Singer újragondolta a Porsche ihlette Track 1 Launch Edition-t. Az eredetit 2017-ben mutatták be és mindössze 50 darab került belőle piacra.

Mindig jó valami újat kipróbálni, A Singer Vehicle Design gondoskodik róla, hogy legyen mit. A cég egyedi, léghűtéses Porsche 911s-éről ismert, alapítója, Rob Dickinson úgy döntött, néhány évvel ezelőtt kipróbálja magát az órák világában is. Az eredmény egy feltűnő kronográf lett, a Track 1 Launch Edition. Most az óra prototípusa kalapács alá került.

Track 1 Launch Edition A Singer Reimagined egyedi órája a Philips Geneva Watch Auction XI nevű aukción kerül kiállításra. Nem csupán egy fontos darab fejlődését mutatja majd be, de az egyetlen elkészült prototípus is.

Dickinsonnal az óra dizájner, Marco Borraccino, az óraműves mester, Jean-Marc Wiederrecht of Agenhor és Singer Reimagined dolgozott együtt, a Track 1 volt a debütáló darabuk. Az először 2017-ben bemutatott kronográf stílusos, retro jellegű dizájnja a 70-es évekbe repít vissza, míg számlapja úgy tűnik, mintha a Porsche 911 műszerfaláról tépték volna ki.

Track 1 Launch Edition A prototípus 43mm-es tokja titánium, amihez egy bőr NATO szíj tartozik. A Track 1 viszont bonyolult részletessége miatt különbözik a többi kronográftól. A mérőszerû fehér tárcsa közepén két mutató van, amelyek közül a kisebb jelzi a perceket, a nagyobb pedig a másodperceket. Eközben az időt a számlapot körülvevő két alumínium gyűrű segítségével kell tudjuk meg, amelyek az óramutató járásával megegyezően forognak, hogy jelezzék az órákat és perceket a narancs jelölőnek köszönhetően 6 órakor.

Track 1 Launch Edition Az óra belsejében lévő technika olyannyira lenyűgöző, mint a külseje. A kronográfot egy innovatív mozgóegység hajtja, melyet Widerrecht fejlesztett ki, a gyönyörű mérnöki darab 67 ékszerből áll, melyek az óra átlátszó hátlapján keresztül jól láthatóak. A felhúzó rotor a számlap alá került.