Kezdőlap Kiemelt A legújabb Audemars Piguet Royal Oak Concept

A legújabb Audemars Piguet Royal Oak Concept

1337
0
Audemars Piguet Royal Oak Concept

Az Audemars Piguet legújabb Royal Oak órája egy ambíciózus tourbillon GMT, melynek gyökereit 2002-ben kereshetjük, a Royal Oak 30. évfordulójára megalkotva.

Audemars Piguet Royal Oak Concept2002-ben, amikor az Audemars Piguet bemutatta az első Royal Oak Concept órát, a nyitott, tourbillonnal ellátott kronográfot egyszeri, 150 darabos kiadásnak tervezték, hogy tisztelegjenek a Royal Oak 30. évfordulójának.

A 44mm-es tok Alacrite 602-ből készült, mely anyagot az űrrepülés technikától kölcsönöztek, a koncepció pedig az autóiparból való. Egy távoli modellt akartak létrehozni az alkotások élvonalbeli példáinak bemutatására.

Audemars Piguet Royal Oak ConceptA koncepció – és a Concept – a közepébe talált. Az Audemars Piguet számára a sorozat egy lehetőséget adott, hogy a horológiát a következő szintre emeljék azáltal, hogy a csúcstechnológiával rendelkező mechanikát a hagyományos tervezési kódokkal és a befejező technikákkal egymással szembe helyezik. 2008-ban az óraműves a 2002-es sikereken felbuzdulva újabb modellt dobott a piacra, a Royal Oak Carbon Concept Tourbillon and Chronograph-ot.

Audemars Piguet Royal Oak ConceptItt tanúi lehettük a kollekció megszületésének. 2015-ben jött ki a márka a Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher-rel. A Forma-1-es versenyző után elnevezett mechanikus óra képes volt több egymás utáni köridőt mérni a versenypályán. Ugyanebben az évben az Audemars bemutatta valószínűleg legambíciózusabb Concept darabját, a Royal Oak Concept Supersonneire-t, egy nyolc éves kutatás eredményeképpen megalkotott percismétlővel.

Audemars Piguet Royal Oak ConceptMost az Audemars Piguet a Concept kollekció legújabb darabját mutatja be, a Royal Oak Concept Flying Tourbillon GMT-t, a futurisztikus mikromechanika tiszteletére megalkotott darabot 44mm-es homokfúvott titánium és fekete kerámia tokba ágyazva. Az aszimmetrikus, nyílt alakban kialakított mintával és átalakított hidakkal és egy 9 órás repülõ tourbillonnal felszerelt, a kézi felhúzású modell lenyûgözõ 10 napos energiatartalékkal büszkélkedhet.

A trükk pedig a következő: az ultra-modern karórából csupán 30 darabot gyártanak, melyek csak a párizsi luxus órákat árusító Arije-nél kaphatók 198400 dollárért.