Kezdőlap Hírek Autók Street food a tetőn

Street food a tetőn

742
0
Greyhound Scenicruiser

Egy 1956-os Greyhound Scenicruiser busz került fel a Tennesseeben található Nashville-i Bobby Hotel tetejére, ami természetesen kikerülhetetlen és meglepő látnivalót tartogat a hozzájuk betérő vendégeknek.

A projekt része az épület teljes felújításának, amelyet a Castlerock cég vitt véghez, amely az 1970-es, korábban irodakomplexumként használt épületet, nyüzsgő, élettel és élményekkel teli szállodává változtatta, tetőtéri társalgóval, úszómedencével és egy étteremmel kiegészítve.

Greyhound Scenicruiser A projekt célja az volt, hogy lehetővé tegye a vendégeik számára, hogy kellő mértékben átadják magukat egy hamisítatlan nashville-élménynek, és bepillanthassanak abba, hogyan éltek a helyi zenészek miközben az utakat rótták fellépéseik között”. A Castlerock felkérte a Hemphill testvérek autóbusz társaságát, hogy alakítsa át a járművet az egyedi igényeknek és paramétereknek megfelelően. A buszt részben „kibelezték”, annak érdekében, hogy belső szélessége elérhesse a 3.6 métert és ezáltal kényelmesebb környezetben fogadhassa érdeklődő látogatóit. Emellett a jármű két hidraulikus ajtót is kapott a Schweiss Doors jóvoltából. Ezek egyike az oldalán, a másik pedig a hátulján került felhelyezésre, érdekes felfedezésre invitálva a látogatóit.

Greyhound Scenicruiser Minden ajtóhoz a Schweiss dupla teleszkópos nyitó rendszerét és annak elektromos motorjait kapcsolták, de olyan egyedi kivitelezésben, hogy azok a 18 méterre, a medence szerviz helyiségében kaptak helyet, méghozzá úgy, hogy hidraulikus hengerek segítségével emelik meg és zárják be a 4 x 2,5 méteres 20 cm vastag ajtót, valamint a 2,75 x 2,5 méteres „kisebb”, hátsó ajtót. A fent említett, több szempontból is formabontó nyílászárók kézi távnyitókkal üzemeltethetőek. „Teljesen elámultunk az ajtók méretein. -nyilatkozták a Hemphill testvérek. “Soha nem volt még olyan busz, amelynek oldalsó és hátsó ajtaja is ilyen módon nyitható lenne, miközben a jármű egy szálloda tetején csücsül, ez egy mindenképpen egyedülálló történet.”

Greyhound Scenicruiser A buszt kissé lecsupaszították az eredeti 9 tonnáról, hogy enyhítsék a terhet mielőtt daruval a tetőre emelték volna. Továbbá egy 12 centiméteres I-gerendás szerkezetet építettek a busz platformjának létrehozására. Jelenleg olyan hatást kelt, mintha bármelyik pillanatban bele lehetne pattanni és egy mozdulattal életet is lehelhetnénk a motorba, de ez természetesen csak a képzeletünkben lehetséges. Az 1956-os Greyhound azaz „Agár” busz ugyanis különleges tetőtéri társalgóként szolgál, valamint egyedi látnivalót biztosít a látogatók és a különleges ügyfelek számára.