Kezdőlap Hírek Autók Porsche 411 elektromos koncepció

Porsche 411 elektromos koncepció

Fotók: Hussain Almossawi / Marin Myftiu -
806
0
Porsche 411

Ez az eszeveszetten fékezhetetlen teljes egészében elektromos Porsche 411-es álomautó száguldás közben is képes feltölteni magát.

Ferdinand Porsche egyszer azt mondta, „Sehol sem találtam álmaim sportautóját, ezért magam építettem meg.” Az úttörő Porsche alapító nyomdokain haladva Hussain Almossawi és Marin Myftiu megalkották a 911-es következő generációjának koncepcióját, méghozzá az általuk elképzelt jövőből merítve.
Porsche 411A duó a közös szuperautót a Project 411 névre keresztelte, valamint az olasz NCS prototípusgyártó cégnek tervezte, bár itt megjegyzést érdemel, hogy elképzelésük merőben eltér a márka jelenlegi tervezési irányától.

Porsche 411Ez a gép tulajdonképpen egy önvezető elektromos gyorshajtó, amely villámgyors és semmi általunk eddig látott dologhoz sem hasonlítható. Valójában Almossawi és Myftiu egy teljesen új kategóriába helyezte, ugyanis meglehetősen kreatívan: „luxus autópálya cirkálónak” nevezte.
Porsche 411A fantasztikus négykerekű enyhén a szeretett 911 Spyder-re hajaz, valamint az 50-es és 60-as évek klasszikus modelljeinek hatása és érezhető benne, sőt meglehetősen komoly „Blade Runner” hangulatot is áraszt. A tervezők nem kímélték a fantáziájukat és a modellt egy aprólékosan elképzelt, futurisztikus világba helyezték el. Egy olyan világba ahol az autonóm önvezetést tökélyre fejlesztették, és az olyan hihetetlen teljesítménnyel felruházott fenevadak, mint például a 411-es, 250 mérföld/órát, azaz mintegy 400 km/órás sebességet is meghaladó gyorsasággal száguldozhatnak az jövő képzeletünkben kígyózó aszfaltcsíkjain.
Porsche 411„Ez az üzletembereknek és a hozzájuk hasonló utazóknak életképes alternatívát jelenthet a repüléssel szemben, valamint valódi okot és lehetőséget biztosít számukra arra, hogy dicsekedjenek egy igazán egzotikus és egyedülálló autóval” – nyilatkozták a tervezők egy sajtóközleményükben.
Porsche 411Ahhoz, hogy elérhessük ezt az aszfaltot is csaknem felemésztő, elképesztő sebességet a 411-es tervezésénél az aerodinamika szabályait is kiemelt helyen kellett kezelni. A karosszéria nagy Venturi-alagutakkal rendelkezik, amelyek elölről hátulra irányítják a levegőt, valamint egy állítható szárnnyal is fel van szerelve és egy diffúzor is helyet kapott a szuperautón, amely szintre az aszfaltra szippantja a járművet, ezáltal fokozva a menetstabilitást.
Porsche 411A teljesen elektromos fenevadat ráadásul menet közben is fel lehet tölteni. Almossawi és Myftiu olyan induktív töltőcsíkokat alkotott meg, amelyeket az utak alá építenek, és mozgás közben is képesek tölteni a fölöttük elszáguldó járműveket. Ez a technológia lehetővé tenné, hogy a 411 sokkal kisebb akkumulátorral működjön, ezáltal egyszerre csökkentve a jármű súlyát és javítva a menetdinamikáját.
A belső tér ugyanolyan letisztult vonalakkal és kecsesen áramló ívekkel rendelkezik, mint a külső megjelenés. A „pilótafülke” finom, fehér színben készült, „rózsa-arany” csíkokkal fűszerezve. Mindennek a tetejében a 411 Tron-szerű neonfényekkel is büszkélkedhet, amelyek éjszaka aktiválódnak.
Nyilvánvalóan egyelőre még meglehetősen távol állunk ezen mesterien kidolgozott koncepció létrehozásától, de azt minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy a jó öreg Ferdinánd nagyra értékelné az ambíciózus tervezők kreatív vakmerőségét.