Kezdőlap Hírek Autók Szénszálas ágyúgolyó

Szénszálas ágyúgolyó

1124
0
Apex AP0

A brit Apex hivatalosan is bemutatta teljesen elektromos szuperautó koncepcióját Londonban, mely az AP-0 nevet kapta.

Apex AP0A könnyű EV-t a versenypálya inspirálta, habár teljesen az utakra termett, összehozva a futurisztikus aerodinamikát az elektromos meghajtással egy olyan modern szuperautó koncepcióban, mely célja, hogy a sofőrt jobban összekapcsolja az autóval.

Apex AP0Karbonszálakból készült moduláris térkerettel és a merevséget javító központi gerinccel, így az AP-0 könnyű és erős, a karbonszálas panelek pedig teljesen körbeveszik a szerkezetet.

Apex AP0Az Apex az aerodinamikát szem előtt tartva tervezte az autót, szögletessé és technikai jellegűvé téve a hátulját, hogy a levegőt a kerekek alatt vezesse el a autó teste alatt a hátsó része felé egy nagy diffúzorral.

Apex AP0A padlóra szerelt 90KW-os akkumulátor alacsony súlypontot eredményez a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Az akkumulátor 650 lóerő, 580Nm nyomaték és 300km/h végsebesség elérésére elegendő. Az akkumulátorral nehezített test csupán 1200kg, így a 100km/h sebesség eléréséhez csupán 2.3 másodpercre van szüksége.

Apex AP0Az Apex szerint az EV több, mint 500km megtételére képes. A keskeny sportautót 2022-re tervezik kiadni megközlelítőleg 186 ezer dolláros áron.

Apex AP0