Kezdőlap Kiemelt TAG Heuer Autavia kollekció

TAG Heuer Autavia kollekció

1076
0
TAG Heuer Autavia kollekció

Az Autavia karórák 2017-ben és 2019-ben jelentek meg újra önálló kollekcióként, megőrizve az eredeti, 1960-as években gyártott Autavia sokoldalúságát és megbízhatóságát.

TAG Heuer Autavia kollekcióAz eredeti -autóversenyzők és pilóták által is elismert- kialakításból ihletet nyerve az új Autavia modellek minőséget, precizitást és időtálló stílust képviselnek. Hét modell alkotja a sportos Autavia kollekciót – öt rozsdamentes acélból, kettő pedig bronzból készült. Az óra viselője számos szíj típus közül választhat és a könnyű cserélhetőséget biztosító rendszernek köszönhetően bármikor kicserélheti a bőr szíjat fémre vagy szövetre. Minden Autavia modellben COSC által elismert Calibre 5 automata szerkezet található, amely kivételes pontosságot és megbízhatóságot biztosít minden körülmény között.

TAG Heuer Autavia kollekcióA múlt és a jövő közötti szakadék áthidalása

A márka egyik oszlopos tagjaként kézenfekvő volt, hogy az Autavia kollekció ismét megjelenik a TAG Heuer kínálatában modern karórákból álló kollekció keretében az aktív életformát képviselők számára. 1933 és 1957 között az Autavia órákkal csak a versenyautók és a repülők műszerfalain lehetett találkozni. A név az „automobile” (gépkocsi) és az „aviation” (repülés) szavakból származik.

TAG Heuer Autavia kollekcióMiután leállt az Autavia műszerfalakra történő gyártása, a név továbbra is fennmaradt, és Jack Heuer a cég vezérigazgatója úgy döntött, hogy a nevet a svájci órakészítő cég által, 1962-ben gyártott kronográf karórának adja. Az innovatív óra azonnal felismerhető, magában foglalja az autóversenyzés energiáját és izgalmát, és extrém körülmények között is könnyen olvasható, így népszerű az autóversenyzést kedvelők, illetve a katonaság körében is. Az Autavia kitűnő hírnévvel nagy népszerűségnek örvendett, amíg 1985-ben meg nem szüntették a gyártását. 2019-ben és 2017-ben a Baselworld eseményen ismét bemutatták az Autaviát önálló kollekcióként, melyben hét modell szerepel az Autavia eredeti kalandos és vakmerő szellemiségét hűen tükrözve.

TAG Heuer Autavia kollekcióAz Autavia világa kortárs stílussal ötvözve

A TAG Heuer stílusú, pilótafülkék által inspirált karóra megkapó elemekkel rendelkezik, amelyek az Autavia múltjában gyökereznek. Mindaz, amit a rajongók az eredeti modellekben szerettek, az újakban is megtalálható: funkcionalitás, időtálló stílus és számtalan kombináció. A rozsdamentes acél 42 mm-es Autavia három mutatóval, kerek, első generációs Autavia tokkal és kúpos szíjtartó fülekkel rendelkezik az 1960-as évekhez hűen.

TAG Heuer Autavia kollekcióA 60 perces skálával ellátott, két irányban forgó lünetta fekete, kék kerámia vagy rozsdamentes acél szíjjal kapható, amely az óra sportos megjelenését hangsúlyozza. Az XL koronát a pilóták órái ihlették, amely könnyebb használhatóságot biztosított kesztyűviselés közben is.

TAG Heuer Autavia kollekcióAz eredeti Autavia a kiváló olvashatóságáról is híres volt, amely ugyancsak igaz a kortárs változatokra is. Az óra, perc, illetve másodperc mutatók Super-LumiNova® borításúak, amely akkor is biztosítja a könnyű olvashatóságot, ha a kalandok a sötétben folytatódnak. A füstös számlap fekete, szürke vagy kék színben érhető el, a dátumablak 6 óránál található.

TAG Heuer Autavia kollekció
A három mutatós Autavis modellt COSC által hitelesített Calibre 5 szerkezet hajtja. Az automata mechanikus szerkezetet rozsdamentes acél hátlap borítja, amelyen egy propeller és egy abroncs látható.