Kezdőlap Hírek Autók Teljesen elektromosan tért vissza Málta kedvenc busz járata

Teljesen elektromosan tért vissza Málta kedvenc busz járata

1852
0

2011-ben nyugdíjazták Málta tradicionális, színes buszait. A funky, nevekkel és szentírásokkal ellátott, helyi tulajdonú járművek fél évszázadon át varázsolták el a turisták és ingázók szívét.

Mizzi Studio máltai buszai

A 2010-es években azonban ezek a buszok már nem feleltek meg az EU előírásoknak a szén-dioxid kibocsátás tekintetében, ezért nyugdíjazták a flottát. Egészen addig, amíg a Mizzi Studio be nem jelentette, hogy elektromos változatban élesztik újra az ikonikus járműveket.
A képeken láthatóak az eredeti buszok. Egy vidám trió – Opel, Layland, és egy narancsszínű barát, akinek a neve épp nem látszik a képen. A nap, amikor kivonták a forgalomból ezeket a buszokat, győzelem volt a természet számára…de ha csak egy csaló ételt is megengednek a Földnek az új fenntartható diétájában, akkor biztosan ezeket a színes szépségeket választotta volna. Sajnos, már nem választhatunk a fenntartható élmények és a kedves élmények között.

Mizzi Studio máltai buszai
A díjnyertes londoni és máltai építész és dizájn stúdió, a Mizzi Studio nemrég leplezte le innovatív terveit egy új, elektromos busz flottáról, amely összekötheti az ’50-es évek hangulatát az EU zéró-kibocsátású tömegközlekedés felé tartó törekvéseivel. A stúdió egy új nemzeti büszkeséget teremthet meg ezekkel a modern, környezetbarát buszokkal. Az új járműveket 2019 júliusában fogják kiállítani a parlament épületében Vallettában.

Mizzi Studio máltai buszai
A Mizzi Studio megragadta az eredeti buszok legjobb tulajdonságait, és egy modern vázra interpretálták őket. Figyeljük csak meg a túlméretezett króm grilleket, a kerek fényszórókat és a szélvédőt áthidaló védőburkolat. A színek, a szlogenek, az elektromos álmok, örök fiatalság, a nosztalgikus buszok modern, gazdaságos csavart kaptak.

Mizzi Studio máltai buszai
A Mizzi Studio egy teljesen elektromos, nulla-kibocsátású flottával álltak elő, amely megfelel az EU hosszú távú stratégiájának egy teljesen klíma-semleges jövő felé.

Mizzi Studio máltai buszai

Az új flotta elől egy teljes szélességű szélvédőt kapott, valamint csúcstechnológiás klímaberendezés van benne, az ajtók középen helyezkednek el a hatékony fel- és leszállás érdekében, valamint a mozgáskorlátozottak számára alacsony padlósak és rámpák is vannak bennük. Függetlenül a máltai állampolgárok fogadtatásától, valószínűleg jobban fogják szeretni őket, mint a 2011-ben bevezetett csuklós buszokat.