Kezdőlap Hírek Dizájn A napszemüveg visszatért az archívumból

A napszemüveg visszatért az archívumból

1493
0

A klasszikus újragondolva az egyik legelcsépeltebb kifejezés a divatban. Ebben az esetben azonban az olasz Persol legújabb darabjánál ez a leírás tökéletesen passzol.

Persol napszemüveg

A márka nemrég mutatta be a PO3225S modell néhány új verzióját – elsősorban a Tom Cruise által megformált Brian Flanagan tette híressé a napszemüveget az 1988-as Koktél című filmben. A moziban Flanagen úgy próbál pénzt gyűjteni az üzleti iskolára, hogy bartendernek áll, és egy ponton még Jamaicába is elutazik, hogy ott dobálja a koktélokat. A legismertebb jelenet, amiben a napszemüveg felbukkan, amikor egy vendég szidja Flanagent, amiért nem ad neki ingyen koktélt.

Persol napszemüveg
A napszemüveg ugyanolyan merész és markáns, mint az évtized bármely más darabja: négyzetes keretük van egyenes felső ívvel, miközben megőrzi jellegzetes Persol megjelenését. A híres kulcslyuk híd, ami Steve McQueen segítségével a 649-es napszemüveggel terjedt el, is visszatér, és meghagyták a feltűnő kard formájú fém részt, amely összeköti a keretet a szárral.
Dizájn szempontból nem sokban különbözik a ’80-as évekbeli eredetitől. Amit azonban ez az új adag napszemüveg kínál, az a hat különböző szín opció a márka jól ismert, tartós acetát anyagából. Jelenleg előrendelhetőek a polarizált fekete vagy barna teknőcmintás változatok 360 dollárért, vagy a fekete és három másik változatból lehet választani 310 dollárért.