Kezdőlap Hírek Hajók A teniszcsillag új hajója

A teniszcsillag új hajója

1385
0

Az ATP világranglista 2. helyén tanyázó Rafael Nadal a francia nyílt teniszbajnokságon egyéniben rekordnak számító 12. győzelmét egy új jacht vásárlásával ünnepelte meg.

80 Sunreef Power

A Robb Report júniusban szúrta ki, hogy Nadal a jachtok adásvételével foglalkozó Camper & Nicholsons International cégen keresztül 3 millió dolláros áron eladásra kínálja 76 láb hosszú motoros jachtját, most pedig már azt is tudni, hogy mit vesz helyette a spanyolok 33 éves szupersztárja.

80 Sunreef Power
Nadal az olasz Monte Carlo Yachts által épített, a klasszikus zene iránti rajongása miatt Beethoven-re kereszt jachtja utódját a Sunreef Yachts-től rendelte meg. A nagyközönség előtt a Cannes-i jacht fesztiválon szeptemberben bemutatkozó 80 Sunreef Power-t pedig a tervek szerint 2020-ban szállítja a Gdanski hagyógyár.

80 Sunreef Power

A teljes egészében kompozit anyagokból épített kéttestű katamaránt két darab, 1200 lóerős erőforrással látták el a komfortos, hosszú utazásokra tervezve.

80 Sunreef Power

A katamarán hajótestből adódó közel 12 méteres (39 láb – 11,88 méter) szélesség pedig hatalmas és teljes mértékben a vásárló igényeire szabható lakótér kialakítását tette lehetővé. Kétség sem fér hozzá, hogy a tervezők igazán jó munkát végeztek, hiszen a 80 Sunreef Power például nemcsak egy okos és komoly belső garázzsal rendelkezik a szórakozásra hívatott kisebb vízijárművek számára, de egy olyan, csak a szuperjachtokra jellemző felső fedélzettel is, ahol meleg vizes medence és egy bár is helyt kapott Rafael Nadal kényelme érdekében.

80 Sunreef Power
A katamarán hajótest a főfedélzet elrendezésében is nagyfokú szabadságot biztosít a tervezők és a megrendelő számára. Az ülőhelyek, a bár vagy a konyha elhelyezése terén is több lehetőség közül választhat a vevő.

80 Sunreef Power

A hálószoba kialakításánál is több opció van, bár nagy valószínűség szerint a legtöbben a főfedélzet elején történő elhelyezésre szavaznak majd, a felső tetőablaknak köszönhetően ugyanis így nem csak a fantasztikus kilátás garantált, de igazi fényárban úszhat a fürdővel, zuhanyzóval, gardróbbal és íróasztallal is felszerelt óceáni lakosztály.

80 Sunreef Power

Ráadásul a 23,95 méter (78,6 láb) hosszú hajótestnek köszönhetően a személyzeti kabinokban és a 4 vendégkabinban elhelyezhető 12 vendég sem fog helyszűkére panaszkodni Nadal kapitánynak.