Kezdőlap Hírek Dizájn Trezor kocsma

Trezor kocsma

6384
0
The Exchange Bar

A kínai Shanghaj festői részén a Nong Studio átalakította a “The Blackstone Apartment”-et, amelyet Shanghaj legluxusosabb lakókomplexumaként is ismerünk, egy közéleti bárrá “The Blackstone Exchange” néven. A bár az 1930-as évek Shanghajának nyomaiból meríti a designt a nyugati kultúra integrálásával, miközben makacsul megőrzi a nemzeti hagyományokat.


The Exchange BarA Nong Studio azt szerette volna, hogy a tervezéssel Shanghaj modern építészeti klasszikusait eklektikus stílusban jelöljék ki. A bárba az épület oldaláról egy hosszú, mozaikcsempével burkolt sétányon keresztül lehet bejutni, elhalványulva a feltűnő város nyüzsgése elől.

The Exchange BarAz építészek egy régi újság mögé rejtett mechanizmust hoztak létre, amely egy kulcs megérintése után kinyitja a tér főbejárati ajtaját.
The Exchange BarEgy arany páncélszekrényszerű forgatókorong díszíti a “The Exchange Bar”-t. A Blackstone Exchange elnevezés a tőzsdéről származik, ami azért van, mert a bár tulajdonosa a Wall Streetről származik, és egybeesik a Blackstone Apartments korszakos hátterével is.
The Exchange BarA bárba belépve a vendégeket a teljesen szimmetrikus, nyitott tér fogadja. A felső íves forma egybeesik az épület ikonikus íves erkélyével, amely a komplexum homlokzatán látható. Különböző barokk jegyek díszítik a fából készült bár mögötti falat, ahol a pettyes vörös téglák az idő és a tér káoszának érzetét keltik.
The Exchange BarAz egész teret uraló főelem a banki páncélszekrényre emlékeztető arany forgóasztal, ahonnan az „exchange” szó is származik. Kizárólag whiskeys üvegek bemutatására szolgál, és a bár két oldaláról is látható.

The Exchange BarAz első a főtérből, míg a második oldal a fürdő belsejéből. A forgóasztal áttetsző anyagainak köszönhetően a terem minden sarka látható belőle.
The Exchange BarA bárpult mögött két, bankokból kivont doboz található, az egyik a nyugati páncélteremből, a másik a kínai számlaszobából származik. E páncélterem rozsdamentes acél rekeszei az ügyfelektől származó borok tárolására szolgálnak.

The Exchange BarAbakuszok díszítik a számlaszoba falát, érdekes fény-árnyék játékot alkotva, és a térnek titokzatos hangulatot kölcsönözve. Az „exchange” feeling mindenhol érezhető a térben, legyen szó a bejáratnál lévő régi újságról, az érmékkel borított étkezőasztalokról vagy a tér közepén álló, kihagyhatatlan páncélteremről.

The Exchange Bar