Kezdőlap Hírek Autók A Nissan Formula-E pilótái is Kiss Norbi kápolnai állatmenhelye mellé álltak

A Nissan Formula-E pilótái is Kiss Norbi kápolnai állatmenhelye mellé álltak

837
0
támogatás

Michelisz Norbert, Sebestyén Péter, Harmati Árpád, Burkus Egon, és a Swift Cup Europe hazai versenyzői valamint Borsi Gergő, Szőke Márk, Szomszéd Lali, Molnár Bendegúz, Szikora István (Bunyós Pityu) után ezúttal a külföldi autósport két ismert személyisége döntött úgy, hogy Kiss Norbi világ és Európa bajnok autóversenyző állatmenhelye, a Kápolnai Macskaárvaház mellé áll.

Oliver Rowland és Sebastien Buemi, a Nissan Formula-E csapatának pilótái egy különleges, mindkettőjük által dedikált sapkát küldtek az állat és természetvédő civil szervezetnek, amelyet elárverezve, annak bevételéből a Kiss Norbi által indított faültetési mozgalom által telepített erdő újabb fáit finanszírozzák majd.

támogatás
Kiss Norbi

– Büszke vagyok arra, hogy Michelisz Norbi barátom mellett számos kitűnő hazai sportoló állt mellénk az állatok védelméért, mentéséért folytatott küzdelmünkben, és az általam kezdeményezett erdőtelepítési akcióban. Különleges megtiszteltetés, hogy most Oliver és Sebastien is az ügyünk mellé állt, ami számomra azt jelzi, hogy az állat és természetvédelem tényleg olyan magasrendű, fontos ügy, amely minden jóérzésű ember képes motiválni – mondja Kiss Norbi, aki hozzátette: a Formula-E pilóták által felajánlott dedikált sapkát árverésre bocsátják, bevételéből pedig az alapítvány szakmai partnerének a káli Globalplant Garden kertészeti központ bevonásával folytatják a Macskaárvaház körüli erdőtelepítést.
– Büszke vagyok nagyszerű két gyári pilótánkra, akik – összhangban a Nissan márka zöld kötelezettségével – maguk is tesznek a természet védelméért és külön öröm, hogy ezt egy nagyszerű hazai alapítványt segítve teszik – mondta Reizer Levente a Nissan hazai importőr cégének a PR igazgatója, aki azt is elárulta: további közös terveik is vannak a kápolnai alapítvánnyal a természet védelmében.
– A faültetés nem csak nagyszerű és ősi emberi tevékenység, de a klímaváltozás veszélyétől fenyegetett korunkban minden, a természetért, az állatokért és persze az emberiségért aggódó felelősen gondolkodó polgárnak a közös felelőssége – mondja Farkas Pál agrármérnök, a Globalplant Garden ügyvezetője, Kiss Norbi “ökológiai tanácsadója”, egyúttal az egyik legismertebb hazai facsemete szaporító tudományos szakember. Farkas Pál úgy fogalmazott: megtiszteltetés és élmény évek óta azzal a Kiss Norbi által életre hívott és egyre gyarapodó közösséggel együttműködni, akik célja, hogy faültetéssel, állatok mentésével tegyenek környezetükért.

támogatás
Sebastien Buemi, Oliver Rowland

Az Oliver Rowland és Sebastien Buemi Formula-E pilóták által dedikált gyári sapka kikiáltási ára 30000, vagyis harmincezer forint, aki ennél magasabb összeget szánna rá, hogy ebből fákat ültessenek, a [email protected] oldalon “teheti meg tétjét”, feltüntetve nevét és elérhetőségét.
Az “emailes licit” szeptember 6, éjfélig tart, az addig e-mailben legmagasabb összeget kínáló jelentkező veheti át Buemi és Rowland gyári sapkáját, Kálon, a Globalplant Garden kertészeti központ telephelyén, Kiss Norbitól, akivel együtt ki is választhatja azokat a fákat, amelyeket az összegből elültetve tovább növelhetik a “bajnokok erdejének”területét.