Kezdőlap Hírek Építészet Újrahasznosított luxus

Újrahasznosított luxus

145
0
Alexis Dornier

Alexis Dornier folyóparti háza egy öt szobás rezidencia Balin, mely fő szerkezete és felületei újrahasznosított gerendák és helyi homokkő felhasználásával készült.

Alexis Dornier

A nappalik és a kert a földszinten helyezkednek el, fölöttük egy négyzetes építmény, melyben találhatók a magán lakrészek. A ház terasza egy hosszú és keskeny medencével grafikusan illeszkedik az első emelet vízszintes konfigurációjához.

Alexis Dornier

Bali gyönyörű tájának látványát használta Alexis Dornier az épület belső terében, megalkotva egy különleges háromdimenziós élményt.

Alexis Dornier

Pálmaerdő, banán és bodhi fák veszik körül az épületet, mely kiegészíti a hegyoldalak és buja rizsföldek sziluettjét. A házat befutják a különböző folyosók és járdák, ahol az újrahasznosított fa és a helyileg bányászott homokkő az időtlenség és szilárdság érzetét kelti, valamint utal Bali építkezési kultúrájára.

Alexis Dornier

A rezidencia oldalsó és első kiemelkedése faráccsal burkolt, amitől az elrendezés inkább hasonlít egy absztrakt objektumra, mint egy hagyományos ablakos házra. A hálószobák bútorzata is tükrözi az anyagválasztást, a természetes kő karaktert ad a pihenés és feltöltődés szentélyének.

Alexis Dornier

A hálószobák nagy ablakai lenyűgöző látványt nyújtanak a naplementére és a kókuszpálmákra. Az épületen végighaladva a félig kültéri részeken váratlan perspektívákkal és légkörrel, végül egy hatalmas, a központi átriumon keresztül elérhető tetőkerthez érünk, melyet egy nagy tetőablak fed.

Alexis Dornier