Kezdőlap Hírek Építészet Upside Down House

Upside Down House

1214
0

Az úgynevezett Upside Down House a feje tetejére állítja a hagyományos ház elrendezést, de valójában az erődszerű környezet az, ami igazán indokolja az árcédulát.

Upside Down House

Mit árul el a név? A jelek szerint sokat. Az Oak Pass House egy 14 ezer négyzetméteres földbirtokon áll Los Angelesben, amely nevét eredetileg az őt körülvevő több mint 130 darab tölgyfára utalt. Valamiképpen azonban végül az Upside Down House név vált széles körben ismertté.

Upside Down House
Nyilván sokkal figyelemfelkeltőbb, mint „a ház a rengeteg fával”, de nem teljesen pontos. A ház mégis a felfordított A formájáról várt ismertté, semmint arról, a tényről, hogy egy valódi erdei menedék Beverly Hills közepén.

Upside Down House
Az épületet Noah Walker építész tervezte, aki leginkább meleg, ugyanakkor minimalista esztétikájáról ismert. A 750 négyzetméteres ház címe a hegytetői elhelyezkedésének eredménye. A hálószobák az első emeleten helyezkednek el, a domboldalba vájva a föld alatt, egy zöld – szó szerint – tető alatt. A közös terek egyel feljebb találhatók, így az elrendezés épp a fordítottja a megszokottnak – mondhatjuk, hogy fejjel lefelé van.

Upside Down House
Bárhonnan is jött a neve, az egyedülálló kaliforniai táj megéri a 32 millió dolláros árat. A 23 méter hosszú feszített víztükrű medence tökéletesen beleolvad a tölgyerdőbe, egy fa ráadásul a medence fülé hajlik.

Upside Down House

Los Angeles kedvenc nem-versenysportjához méltón, túraútvonalak szegélyezik a területet. Igazából egy erdei faház minden előnyét megkapod, de tízszeres luxus kivitelben, és valójában a városban vagy.

Upside Down House
A birtokon emellett egy önálló vendégház is van. Baloldali elrendezéssel büszkélkedhet és tartozik hozzá egy 185 négyzetméteres felújított pajta, amelyben a közös terek helyezkednek el.. De nem kell aggódni – ez az épület a jó irányban áll.

Upside Down House
A szomszédok között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Jessica Alba és Channing Tatum.