Kezdőlap Hírek Hajók Úszó űrhajó is lehetne az Officina Armare új megajacht koncepciója

Úszó űrhajó is lehetne az Officina Armare új megajacht koncepciója

Fotók: Officina Armare -
1457
0
Project Centauro

Az új hajó koncepcióját a Lamborghini inspirálta, az Officina Armare pedig bátran játszott a formákkal és színekkel, a kompozíció vízre termett, bár nem-evilági küllemével akár egy jövőből jött űrhajó is lehetne.

Project Centauro

A milánói székhelyű cég Project Centauro névre keresztelt legújabb terve a jövő számára készült, 360 lábas, 14 férőhelyes megajacht, mely összehozza a luxus és a sport világát.

Project Centauro

Mint a legemlékezetesebb kompozícióknál, az első dolog, amit a Centauronál észre veszünk, az a merész megjelenése. Bár hatalmasságával kétségkívül a csatahajókra emékeztet, inkább egy óriási űrhajónak néz ki.

Project Centauro

Erőteljes széleivel áramvonalas és fényes hajóteste csodálatos megjelenést kölcsönöz. Belseje szintúgy lenyűgöző. A két tulajdonoson kívül 12 vendég és a 38 fős legénység is kényelmesen elfér.

Project Centauro

A tulajdonosi lakosztály mellett egy privát teret, hat vendég kabint és számos nagyobb nappalit, egy mozit, lenyitható teraszt, spa-t, konditermet, beltéri medencét foglal magában. Egyéb luxusfunkciók közé tartozik a helikopter leszálló az első fedélzeten, jacuzzi a hátsófedélzeten, valamint egy tengeralattjáró.

Project Centauro

A jacht nem csupán szép, de a tervek szerint sebessége is lenyűgöző. Az Officina Armare szerint a Centauro két erőteljes MTU motorja irányítható vízsugarakkal párosul, mellyel akár a 20 csomós átlag- és 18 csomós utazó sebességet is elérheti.

Project Centauro

Sajnos éppúgy, mint elődeje, a Lamborghini inspirálta A43-as sport jacht, a Centauro is csupán egy koncepció, mégis a legőrültebb dizájn azok közül, amit eddig láthattunk. Az űrhajók, a jachtok és a pénz szerelmesei számára tökéletes hajónak bizonyulna.

Project Centauro