Kezdőlap Hírek Dizájn Üveg-ház-hatás

Üveg-ház-hatás

2255
0

Valencia északi szélén helyezkedik el a Casa Hofmann, amely a helyi Fran Silvestre Arquitectos építésziroda által tervezett családi otthon.

Modern üvegkalitka

A ház modernista dizájnjának radikális transzparenciáján és minimalista eleganciáján keresztül emeli ki az őt körülvevő természetet. A Casa Hofmann kihasználja hegyoldali elhelyezkedését, kilátással a mediterrán tájra és a horizonton vibráló tengerre, plusz egy medencés teraszt is kapott a ház.

Modern üvegkalitka
A nyüzsgő domboldalon egy hosszúkás telken fekvő házat a kőpódium felett úszó tető definiálja. A vízszintes és függőleges síkból álló tető, amely a telek hossza mentén húzódik, megvédi a házat mind a nyári naptól, mind a szomszédok kíváncsiskodó tekintetétől.

 

Alatta a ház földszintje teljesen üveggel van borítva, elmosva a kint és a bent határait, ezt az érzést pedig a fehér márvány erősíti tovább, amit a ház padlójának és a medence körüli terület burkolásához használtak.

Modern üvegkalitka
A fő közösségi terek a hosszúkás alaprajz két oldalán lettek elhelyezve, így kitűnő kilátás nyílik innen a padlótól a plafonig érő üvegablakoknak hála, amelyek a ház három oldalát is beborítják, míg egy fehér dobozszerű tér a nappali/étkező és a dolgozószoba között a konyhát, a fürdőt és a két hálószobát foglalja magába.

Modern üvegkalitka

Ez a doboz-a-dobozban megoldás nemcsak az elvonulást teszi lehetővé, de zseniális módon oldja meg a lebegő tető alátámasztását.

Modern üvegkalitka
A lejtős talajból előnyt kovácsolva az építészek egy alsóbb szintet is terveztek, amelyben több más helyiséggel együtt egy nappali és egy edzőterem is található.

Modern üvegkalitka

Ahogy a földszinten, az Alfaro Hofmann által tervezett áramvonalas enteriőr radikális minimalizmusával, többek között a hófehér színpalettájával, ragyogó márvány padlójával és rejtett világításával, valamint a padlótól a mennyezetig érő üvegezéssel azonnal ámulatba ejti a látogatókat.

Modern üvegkalitka

A modern dizájn esztétikája jelenik meg a ház bútorain is, amelyeket, például a letisztult asztalokat a medence mellett, a napozóágyakat és székeket, maguk az építészek tervezték.

Modern üvegkalitka

Modern üvegkalitka