Kezdőlap Hírek Dizájn Üvegedényből akvárium

Üvegedényből akvárium

1408
0

A japán Haruka Misawa bemutatta új, Waterscapes projektjét. A sorozat két újragondolt akváriumból áll, amely kifinomult vízi tájképekként vannak kialakítva, amelyben a halak szabadon úszkálnak. A tárgyak nemcsak vízi környezetet jelentenek a halak számára, hanem egy dizájn tárgy is, ahogy a finom üveg felületek levegő, víz, homok és a növényzet között hullámzik.

Akváriumdizájn

A tervező célja az volt, hogy összekapcsolja a vízi teremtményeket a környezetükkel és egymással a zárt vízgömbökben. A Hilly sand, water hills darab estében az üveg buborékok homokdűnéken gördülnek keresztül, ezzel egy sima, dombos tájat létrehozva. A dizájner a ökvetkezőképpen írja le: „a halak csendesen úsznak az egyik kerek, átlátszó üvegből a másikba, pillanatra úgy tűnik, hogy eltűnnek, majd újra felbukkannak, nagyobb méretben, mint amekkorák valójában a fénytörésnek köszönhetően.”

Akváriumdizájn

A Transparent islands darabban egy átlátszó egység épp hogy csak útját állja a békalencse növekedésének. Egy vízzel töltött üvegbuborék a tó horizontján, amely egy szigetet imitál. „Felülről nézve halak úsznak át ezen az átlátszó szigeten, megbújva a békalencse árnyékában, oda-vissza közlekedve a két hely között.”

„A Waterscape projektet nemcsak a halak szemlélésére lett tervezve, hanem a hal ökológia megfigyelésére. Egy víz alatti tájképet hoz létre, amely az akváriumokban rejlő potenciált mutatja be, miközben azt is figyelembe veszi, hogy milyen élőhelyre van szükséges a víz alatt élő lényeknek.”