Kezdőlap Hírek Dizájn A világ egyik legmagasabb felhőkarcolója épül Dubaiban

A világ egyik legmagasabb felhőkarcolója épül Dubaiban

1248
0

Mondhatjuk, hogy Dubai vezetői irányítják a város építészetének vérkeringését ezzel az újonnan bemutatott felhőkarcolóval. A projektben Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek elnöke és alelnöke is részt vettek. A Burj Jumeira lenyűgöző épület, a világ legmagasabb felhőkarcolóinak egyike.

Burj Jumeira

Az 550 méter magas épület designját a sivatag folyton változó dűnéi és oázisai ihlették. A homlokzaton digitális kijelzőket helyeznek el, amelyeket ünnepekkor fognak használni, és természetesen több kilátótér is található a felhőkarcolóban, ahonnan egész Dubait megcsodálhatjuk.

Burj Jumeira

A felhőkarcoló tetején helyezkedik el a The Crown névre keresztelt skylounge és étterem is. A BurjJumeira körül több szökőkút, üzlet és egy fedett amfiteátrum is elérhető lesz a látogatók számára.

Burj Jumeira
Amikor végre elkészül, hivatalosan is ez az épület lesz a hatodik legmagasabb felhőkarcoló a világon, azonban az biztos, hogy örökre megváltoztatja majd azt, ahogy Dubairól gondolkozunk.

Burj Jumeira

Az építkezést már megkezdték, és 2023-ban nyitja meg kapuit a hatalmas épület. A projekt egyébként a Dubai Holding tervezőasztalán született meg, azonban az építész nevét nem hozták nyilvánosságra.