Kezdőlap Hírek Autók Volkswagen álmodozóknak

Volkswagen álmodozóknak

945
0
VW Camper

Új, üvegtetejű Mini-Camper – álmodozóknak a Volkswagentől. Az aprócska RV hivatalos bemutatója szeptemberre várható

Elég vad elképzelés egy VW Caddyben tölteni az éjszakát. Legalábbis addig, míg meg nem ismerjük a márka legújabb dobását, a Mini-Campert. Bár az ötödik generációs Caddy kisméretű RV-jének belsejét hivatalosan csak szeptemberben láthatjuk, azért néhány ragyogó kép már napvilágot látott. Egy biztos: pici. Rugalmas kemping-felszerelést tartalmaz, hogy az autó használható legyen a mindennapokban is.

VW CamperKifejezetten a hétvégi kalandozások kedvelőinek készült, az apró mobilotthonban van hely aludni és még néhány könnyű kemping szék és asztal is elrejthető benne, ha épp nincsenek használatban. A beépített ágy nagyjából 195 centi hosszú és rugós matraccal biztosítja az alvás kényelmét.

Az igazi durranás azonban az üvegből készült panoráma tető, amely a kempingezők számára páratlan kilátást nyújt az éjszakai égre. Ha zavarnak az éles fények, ez a panel, ahogy az ablakok is, elsötétíthetőek. A két csomagtároló segítségével pedig akár le is lehet választani a teret.

Ha egy kis extra-területre van szükség, a VW egy a hátsó ajtóhoz csatlakoztatható sátrat is ajánl. Ebben berendezhetünk egy rögtönzött nappalit, vagy akár egy második hálót, ha gyerekekkel-barátokkal utazunk.

VW CamperEnergiatakarékos, négyhengeres dízelmotor hajtja, 74 és 121 lóerős változatban is kapható. Az RV-ben 19 különböző segítő rendszer található. A leghasznosabb a trailer-asszisztens, ami a vontatásban segít, és a VW travel-asszisztense, ami pedig az utat felügyeli.

A Mini-Camper igazából a 2005-ös Caddy Beach utódja, a VW szerint azonban ennek “tökéletesen újratervezett belseje” és sokkal klasszabb neve van. A virtuális világpremier szeptember elején lesz, de hogy pontosan mikortól lesz kapható, az majd elválik.