Kezdőlap Hírek Autók Kihirdették a győztest a Lexus nyilvános autótetováló versenyén

Kihirdették a győztest a Lexus nyilvános autótetováló versenyén

926
0
Lexus tetoválás

Miután idén tavasszal nagy sikert aratott a Claudia De Sabe brit tetováló művész által feldíszített Lexus UX, a márka úgy döntött, hogy nyilvános pályázatot ír ki egy újabb UX különleges testfestésére. A beérkezett pályamunkák közül Kyra Cleeton grafikusét valósították meg.


Lexus tetoválásA Lexus neve mára egybeforrt a művészetekkel, hiszen a luxusautókat gyártó japán prémium márka régóta támogat művészeti rendezvényeket, kiállításokat, illetve rendre megtalálja a módját, hogy a Lexus márkanevet összekösse a magas színvonalú művészeti teljesítménnyel.

Lexus tetoválásTavaly például a Párizstól 50 kilométerre lévő Chateau de Chantilly-ban, az akkor ötödször megrendezett Chantilly Arts & Elegance Richard Mille rendezvényen mutatkozott be a megújult Lexus RX modell, illetve a nézőket zsűrizésre felkérve itt tartották a UX Art Car dizájnverseny eredmény hirdetését.

Lexus tetoválásAz UX 2020-ban is remek médiumnak bizonyult a grafikusművészek számára. Először Claudia De Sabe tetováló művész készítette el művét az UX fémtestén, majd ezt követte egy olyan nyilvános pályázat, amelyet a Lexus írt ki az UX karosszériájának speciális „megfestésére” és amelyen bárki indulhatott, ha kedvet érzett magában.

Lexus tetoválásA közönségverseny győztese Kyra Cleeton maga is grafikus, és az elkészült autót életnagyságban látva úgy vélte, hogy „az UX karosszériája életre kelti a munkámat.”

Ennek a munkának az alapja az amerikai indián őslakosok törzsi jelrendszere volt, s a döntőben összesen hét másik versenyző alkotásával kellett megmérkőznie, ahol a szavazást egyenes kieséses rendszerben, a Facebook-on és az Instagramon tartották. A 19 éves Kyra elképzeléséről professzionális fotósorozat készült.

Lexus tetoválásA Kyra által alkotott mintát egy speciális összetételű átlátszó fóliára vitték fel, majd gondosan rásimították az UX karosszériájára.

Az indián motívumok nem csupán véletlenszerűen szerepelnek az elkészült műben, mindnek jelentése van. Az álomrabló például olyan talizmán, amely az indián hitvilág szerint megóv a rossz álmoktól.
A nyilak többféle üzenetet is hordozhatnak attól függően, hogy merre mutat a hegyük. Ha balra, akkor a gonoszt hivatottak elijeszteni, amikor pedig jobbra, akkor a védelmet jelentik. A lefelé mutató nyílvessző a békét szimbolizálja. A fejdísz a bátorságot és az erőt testesíti meg. Népszerű elem a farkas is, amely az indián őslakosok számára az erős vezetői hajlamot és a spirituális állatvilágot jelképezi.