Kezdőlap Hírek Autók Volkswagen felrúgta a homokot

Volkswagen felrúgta a homokot

972
0

A Volkswagen szeretné újraéleszteni a ’60-as évek Amerikájának szellemiségét modern kivitelben a klasszikus homokfutójával. A teljesen elektromos koncepció a Geneva Motor Show-n fog debütálni.


A VW erőfeszítése nem az első elektromos homokfutó, amit a világ látott – a Venturini a Paris Motor Show-n 2010-ben az America koncepcióval vett részt, és Bruce Meyers a Manx 50. születésnapját 2014-ben az ikonikus homokfutó elektromos meghajtású változatával ünnepelte.
De a VW gyártotta azokat a járműveket, amiket később feláldoztak annak érdekében, hogy alvázként szolgáljanak a homokfutókhoz a ’60-as években – a Volkswagen Beetle vagy Bogár. Így talán kézenfekvő, hogy a VW a teljesen elektromos homokfutóval demonstrálja a moduláris elektromos meghajtás mátrix (MEB) platformjának sokoldalúságát, amit elsőként a cég I.D. koncepciójánál láthattunk.

Volkswagen buggy
„A teljese elektromos homokfutó koncepciója a ’60-as évek Kaliforniájában készült járműveken alapszik” – mondta a VW. „Akkoriban a Beetle alváza szolgált alapként a homofutókhoz; ma pedig a MEB éppen ugyanennyire rugalmas.”
Az 1960-as ’70-es évek járműveihez hasonlóan az új koncepció is hatalmas kerekeken és nagydarab abroncsokon gurul, és a sofőrnek, valamint az utasoknak át kell ugraniuk az autó oldalán, hogy elfoglalhassák a helyüket – ajtók ugyanis nincsenek. És jó, ha szorítanak a napsütésért, mert a járműnek teteje sincsen.
Néhány részletet leszámítva a VW nem mondott el többet az autóról, és összesen két képet hozott nyilvánosságra, mielőtt március 7-én a 89. Genfi Motor Show-n leleplezné a járművet.