Kezdőlap Kiemelt Zöld leszel az irigységtől

Zöld leszel az irigységtől

7531
0
Monaco

A svájci óragyártó bemutatta a Monaco automata kronográfjának exkluzív változatát, amelynek legújabb kiadása feltűnő zöld számlapot kapott. Miért pont az idei versenyre készült az ikonikus óra limitált kiadású változata? Mert a Tag Heuer a kétévente megrendezésre kerülő esemény szponzora és hivatalos időmérője.


A Jack Heuer által 1969-ben bemutatott Monaco hatalmas siker volt, és több mint öt évtizeddel később újra a figyelem középpontjába került.

MonacoEz nem kis részben annak köszönhető, hogy maga a király, Steve McQueen viselte a négyzet alakú órát az 1970-es Grand Prix című versenydrámában. Az a bizonyos óra, a Ref. 1133, tavaly decemberben 2,2 millió dollárért kelt el, ami rekordot jelentett a márka számára.
MonacoA Monaco ezen változata az óra első zöld számlapjával rendelkezik. A 39 mm-es rozsdamentes acéltokban elhelyezett, napsugárral csiszolt számlap gazdag árnyalata a szélek felé sötétedik, és két fekete részszámlap és egy dátumablak ellensúlyozza. Ezen kívül vannak más smaragdzöld díszítések is. A ródium bevonatú óra- és percmutatókat, valamint az indexeket fehér Super-LumiNovával hangsúlyozták, így a sötétben neonzöld színben világítanak.

MonacoA házon belüli óramű rezgő tömegére és oszlopkerekére vésett jelölések szintén zöld színűek, és a zafírkristályos hátlapon keresztül láthatóak. A csomagot egy elegáns fekete aligátor bőrszíj teszi teljessé.
A hétvégi versenyautó és a Monaco óra abban is hasonlít, hogy a motorháztető alatt komoly szerkezet található. A márka által jelenleg kínált kronográf többi változatához hasonlóan ezt is a Calibre Heuer 02 óramű hajtja, és 80 órás járástartalékkal rendelkezik.
MonacoA Monaco Green Dial pénteken kerül forgalomba, ami egyben az idei Grand Prix de Monaco Historique kezdetét is jelenti. A mindössze 500 példányra limitált darab ára 6 650 dollár, bár lehet, hogy csak a hétvégi esemény után lesz lehetőséged beszerezni az órát. Azok, akik elég szerencsések ahhoz, hogy megvegyenek egyet, ne lepődjenek meg, ha az órák megszállottjai zöldülnek majd az irigységtől.