Kezdőlap Hírek “A jövő visszatért”

“A jövő visszatért”

452
0
Nike

Ha az elmúlt 32 évben arról álmodtál, hogy Marty McFly Nike Mag-je a tiéd legyen, akkor szerencséd van. A Sotheby’s “The Future is Back” (A jövő visszatért) című, egy tételes árverésén még ebben a hónapban elárvereznek egy pár hivatalos másolatot, amelyek a Michael J. Fox által a Vissza a jövőbe II-ben viselt futurisztikus cipőkön alapulnak. Ezek a ritka tornacipők pedig egy nagyon fontos és egyedi dizájnelemmel rendelkeznek: Fox aláírásával.


NikeA Mag először a közkedvelt Vissza a jövőbe trilógia második részében jelent meg, még 1989-ben. A filmben McFly időutazást tesz 2015-be, és számos futurisztikus tevékenységben vesz részt, többek között egy pár Nike cipőben, amelynek “power laces” cipőfűzője magától megkötődik. A film megjelenése után a sneakerheadek és a mozirajongók évekig könyörögtek a Nike-nak, hogy készítsen és áruljon ilyen cipőket. A lábbelióriás azonban kitartott, ami sokakat arra késztetett, hogy a keresett ’80-as évekbeli relikviát a “legnagyobb cipőnek, amit soha nem készítettek el” nevezzék.
Végül 2011-ben a Nike és a Michael J. Fox Center for Parkinson’s Research (Michael J. Fox Központ a Parkinson-kór kutatásáért) együttműködött, hogy a filmes ikonból valósággá váljon a gyűjtők számára. A cipőgyártó mindössze 1500 párat gyártott le, amelyeket mind jótékonysági célokra árvereztek el az eBayen. Az eladás 10 nap alatt 10 millió dollárt hozott össze, és a bevétel teljes egészében az alapítvány létfontosságú munkáját segítette. A limitált kiadású drop olyan nagy sikert aratott, hogy a Nike 2016-ban kiadott egy második pár Mag-et, 2019-ben pedig egy újabb áttervezett változatot Adapt BB Mag néven.

Ez a bizonyos pár 13-as méretű Mag a legelső szériából való, és a Sotheby’s szerint “egy fontos amerikai gyűjtőé”. A világosszürke high-topok pont olyanok, mint a filmből ismertek, és újratölthető LED-panellel rendelkeznek, amely egy feltöltéssel akár öt órán át is világíthat. A filmrajongók kedvéért a felsőrészen Fox autogramja is szerepel.
NikeA gyerekkori álmok valóra váltása azonban nem lesz olcsó mulatság. A Sotheby’s arra számít, hogy a cipő 30 000 és 50 000 dollár közötti áron kel el, amikor az online aukció  lezárul. Ha a licitálás eléri a becsült összeg felső határát, a tornacipő kényelmesen túlszárnyalja majd egy hasonló, 11-es méretű Mags párját, amely tavaly 25 000 dollárért kelt el a Sotheby’s-nél.