Kezdőlap Hírek Építészet Zöld szentély Szingapúrban

Zöld szentély Szingapúrban

109
0
Stark House

A Practice Park + Associates Pte Ida egy helyi építészeti cég Szingapúrban, mely most egy 654m2-es rezidenciát tervezett. A tipikus szingapúri telken a 80-as években épült a birtok, melyet számos különböző magasságú ház vesz körül.

Stark House“Az épülettípusok meglehetősen szokatlan kombinálciójával megkérdeztük magunktól, mit is jelent számunkra a kontextus” – nyilatkozta a cég. “Legtöbbször az építészet több szintű komplexitással vesz részt a folyamatban, most pedig, hogy az építészet egy új elemét sikeresen bevezettük, feltétlenül szükség van az összefüggések holisztikus megfontolására. Az inkluzivitás és a közösség vezetőképessége érdekében abban a hiszünk, hogy az egész nagyobb, mint a részei. Megvizsgáltuk, hogy mit kell reagálni az épület környezetére, ami végül a projekt fő mozgatórugójává vált.”

Stark HouseA Park + Associates Pte Ida úgy építette meg a házat, hogy a telek természetes topográfiáját úgy hozta össze a hátsó részben lévő idős fákkal, hogy a lakóterek ne a szomszédok irányába, hanem a hátrafelé néznek. Ennek eredményeképpen a zöld területre néző zavartalan kilátás egy saját szentélyt hozott létre. A telek topográfiája megengedte, hogy az alagsor is a zöldre nyíljon és fókuszponttá váljon.

Stark HouseAz első emeleten a dizájn teljesen mértékben kihasználja a hely porozitását, látványt nyújtva a hátsó zöld területre és a ház is mélyebbnek tűnik tőle, mint amilyen valójában.

Stark HouseAz épületet egy hosszú autóbejárón keresztül közelíthetjük meg, amelyet egy sima fal és egy kis zöld vesz körül. A természetes légmozgás kihasználja a klíma előnyeit, a nyitottsága pedig a látványon kívül a nappalit elönti természetes fénnyel.