Kezdőlap Hírek Hajók 3700 négyzetméter vitorla

3700 négyzetméter vitorla

1561
0
Sea Eagle II

A nemrég bemutatott 81m-es Sea Eagle II igazi időtlen klasszikus. “Kortárs modern vitorlázó jachtnak nézhet ki most, viszont 50 éve is klasszikusnak számított” – mondta róla a Dykstra Naval Architects, a hajót tervező cég.

Sea Eagle II Ez a szokatlanul csodás vitorlás júliusban érkezik meg új tulajdonosához a Royal Huisman hajógyárból, hogy több rekordot is megdöntsön. Ez lesz a világ legnagyobb alumínium testű vitorlás jachtja, a legnagyobb hajó, melyet a holland hajógyár valaha is készített, valamint a hetedik legnagyobb vitorlás jacht a világon, a 4 méteres szénszálas kormánya pedig a valaha épített legnagyobb.

Sea Eagle II Legjobb része, már annak, aki szereti a magasságot, a Crow’s Nest, mely hidraulikus lifttel tud felemelkedni és leereszkedni. Az elég bátrak így közel 60m-es magasságból tapasztalhatják meg, hogy áll a verseny.

Sea Eagle II Az árboc egy szénszálas kocsi része, mely közel 3700m2-nyi vitorlát bocsát ki 34 csörlővel irányítva. A vitorla terv a Sea Eagle II-t lenyűgöző 21 csomós sebességgel repíti anélkül, hogy egy liter üzemanyagot is elégetne. Ez a modern teljesítmény klasszikus stílussal párosul. A Dykstra és Mark Whiteley dizájner ezt egy vékony íjjal egészítette ki.

Sea Eagle II Rondal megtervezte az Integrált Vitorla Rendszert, mely három szén Panamax árbocból, amelyek szárnyas gömbökkel, hidraulikus gémkarokkal, fedélzeti csörlőkkel és felszerelésekkel, rögzített csörlőkkel és folyamatos szilárd szén álló kötélzettel vannak ellátva, amelyek mindegyike terhelés-érzékelő képességgel rendelkezik. A karbon-kompozit árboc a jacht tervezésének megfelelően lett kialakítva. A legnagyobb csörlők húzóterhelése 18 tonna.

Sea Eagle II Amellett, hogy csodálatosan néz ki a vitorlás, a Sea Eagle II egy sor vízijátékkal van felszerelve, köztük kajakok, paddle boardok és egy merülési központ. Kívül a napozóterasz egy megemelt pilóta fülkéhez csatlakozik, teljes kormányállással, míg a nyitott hátsó fedélzet menedéket kínál, bárral, társalgókkal és szabadtéri étkezéssel. Belső terét dió és tölgy uralja, 16 személyes étkezőasztallal a társalgók között. A Sea Eagle II 12 vendéget tud elszállásolni hat lakosztályban a VIP tulajdonosi lakosztály mögött, valamint 13 fős személyzetnek is helyet ad.

Sea Eagle II A Royal Huisman a hatalmas hajó megépítéséhez átalakította legnagyobb csarnokát. 2017 júniusában kezdődött meg az építés, így több, mint három év kell ahhoz, hogy szállítani tudják. Ez viszonylag rövid időnek számít, hogy egy ilyen kaliberű egyedi jachtot legyártsanak, az pedig még meggyőzőbbé teszi, hogy sajnos a Covid-19 világjárvány kitörése miatt néhány hónapra le kellett állítani a működést és a tengeri teszteket.