Kezdőlap Kiemelt “Az utcai óra”

“Az utcai óra”

1420
0
Tag Heuer Hiroshi Fujiwara módra

A TAG Heuer 1860 óta lépést tart a stílus fejlődésével és avantgárd időmérőket készít, amelyek szilárdan a jelenben gyökereznek. Nem meglepő hát, hogy legújabb dizájnjához az utcai ruházat adta az ihletet.

Tag Heuer Hiroshi Fujiwara módraAz egyedi kronográf a japán utcai ruházat, a Fragment alapító atyjával, Hiroshi Fujiwara-val együttműködésben készült. A páros már 2018-ban is dolgozott együtt egy vintage dizájnon, az elkészült 500 darabot pedig úgy elvitték, mint a cukrot. A duó most egy klasszikus verseny-ihlette C-tokos, 60-as és 70-es évekből való verseny karórát dolgozott át és adott rá modern köntöst, amely egyszerre merész és minimalista.

Tag Heuer Hiroshi Fujiwara módraA Fragment Design Heuer 02 nevet kapó dizájnból újabb 500 darab készült és olyan örökséggel rendelkezik, mint a tachiméter-skála, a 44mm-es párna alakú tok és a kronográf funkció, de a fekete opál számlap és piros jegyekkel kortárs jelleget is ad neki. Az óra jelzők és mutatók erősen kontrasztos fehér színt kaptak, a két logo pedig a számlap közepén ül.

A legmenőbb újítás minden kétséget kizáróan a vörös zafír kristály hátlap. A rózsa árnyalatú ablakon keresztül láthatjuk a Heuer 02 automata oszlopkerekes kronográf mozgó egységet, amely nem csupán ütős dizájn elem, de lenyűgöző 80 órás üzemidőt is biztosít.

Tag Heuer Hiroshi Fujiwara módra“Újratervezni a TAG Heuer kronográfot lehetőséget biztosított, hogy újat alkossunk a már meglévő örökségből” – nyilatkozta Fujiwara. “Adtam a dizájnnak egy modern és kivételesen rendkívüli hangulatot a vörös hátlappal, mely a márka egyik logójára utal és teljesen új karaktert ad az órának.”

Az új, ötsoros acél karkötővel is kitűnik a tömegből az óra, amely pillangó összecsukható kapcsokat kapott. Finoman csiszolt, így minden csuklómozdulattal megcsillan rajta a fény. Természetesen minden darab egyedi számozást kapott 1-től 500-ig.

“A TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 kronográfban minden megvan, ami egy mai óra rajongó számára fontos, letisztult és innovatív technológia, szemet gyönyörködtető, stílusos megjelenés és az örökség” – nyilatkozta Franck Touzeau, a TAG Heuer termelésért felelős alelnöke.

A Fujiwara dizájn július 27-én érkezik és 6150 dolláros áron kerül a polcokra. Mint a legkeresettebb utcai darabok esetében, itt is érdemes felkészülni egy kis könyök harcra, ha szeretnénk egyet az 500-ból.