Kezdőlap Hírek Autók Nikola Badger

Nikola Badger

1213
0
Nikola Badger

Bár az elektromos luxus szedánok szegmensét kiütéssel a Tesla uralja az arizonai riválisuk a Nikola a pick up-ok piacán már nem engedné egyeduralomhoz jutni Elon Musk vállalatát.

Nikola BadgerAz elmúlt években az erőforrásait az üzemanyagcellás kamionok fejlesztésére fordító Nikola egy látványos elektromos pick up-pal állítana ellenfelet a Tesla Cybertrucknak.

Nikola BadgerA Nikola Badger, ahogyan a neve is mutatja egy hamisítatlan amerikai munka pick up, abból is az XXXL-es kivitel.

Nikola BadgerA 589 centiméter hosszú, 218 centiméter széles és 187 centiméter magas 3600 kilogramm vontatására képes állandó összkerékhajtású Badger mozgatásáról egy különleges üzemanyagcellás/elektromos duális hajtásrendszer gondoskodik, mely 906 lóerős teljesítménycsúcsot (huzamosabb erőleadás esetén „csak” 455 folyamatos lóerő) tud, ami 2.9 másodperces 0-ról 60 mérföld/órás sebességre való gyorsuláshoz segíti a járművet.

Nikola BadgerA 8 kilogrammnyi betankolható hidrogénnek és a 120 kW-os akkucsomagnak köszönhetően a hatalmas teljesítmény mellett a Badger hatótávolsága is lenyűgöző, hiszen akár 600 mérföldet (960 kilométer) is autózhatunk két feltöltés között.

Nikola BadgerEgyelőre sajnos eddig nem érkezett hír arról, hogy a Cybertrucknál emészthetőbb formájú, vagány küllemű, bár azért LED-lámpákkal alaposabb körbecicomázott Nikola Badger mikor kerülhet gyártásba.

Nikola Badger