Kezdőlap Hírek Hajók A gömb

A gömb

1203
0
Narvalo vitorlás jacht

Történelmünk sorsfordító pillanatát éljük, az emberiség hajnala óta a legnagyobb kihívással állunk szemben – az éghajlatváltozással, amelytől végül senki sem lesz képes függetleníteni magát. E kihívás megoldása érdekében az Earth 300 hajó a tudományt, a technológiát, a kalandot, a felfedezést, az oktatást és a szórakozást eddig elképzelhetetlen módon ötvözi.

Narvalo vitorlás jachtAz Earth 300 a tudomány, a felfedezés és az innováció tengeri extrém technológiai platformjaként lett megtervezve, amely magában foglalja a robotikát, az IOT-t, az AI-t és a kvantumszámítást, és 22 legmodernebb laboratóriummal van felszerelve. Olyan platformként fejlesztették ki, amely a Szilícium-völgy, a SpaceX, Davos és az olimpia szellemét idézi.

Narvalo vitorlás jachtNeri Oxman, az MIT anyagökológusa azt mondta: “az éghajlati válságot nem lehet termodinamikából szerzett doktori címmel megoldani. Rendszerszintű megközelítésben kell gondolkodnunk. A hajó fedélzetén az álláspontok legszélesebb spektrumát fogjuk vizsgálni, a legokosabb és legragyogóbb elméket összehozva, hogy egy olyan intelligenciakollektívát hozzunk létre, amely páratlanul széleskörű és sokszínű.”

Narvalo vitorlás jachtAz Earth300 Exploration Vessel 4 különböző közösséget – tudósokat, szakértőket, diákokat és magánszemélyeket – fog befogadni. A hajó fedélzetén a világ vezető tudósai közül a tengeri, a szárazföldi, a légi és az űrkutatással foglalkozó szakemberek mellett a vállalkozók és közgazdászok, mérnökök, felfedezők és művészek fognak együtt dolgozni, hogy gyors, messzemenő és kivételes megoldásokat hozzanak valós időben a piacra. Emellett nyílt forráskódú platformot kínál majd a tudósok számára világszerte, hogy hasznosíthassák ezt a tudást.

Narvalo vitorlás jacht„Fiataljainknak kell majd bátran vezetniük minket a jövőbe, ezért logikus, hogy húsz diák számára is helyet biztosítunk, akik minden utazáson részt vehetnek, demokratikusan kiválasztva, felekezeti hovatartozástól, bőrszíntől vagy jövedelmi helyzettől függetlenül. Az Earth 300 hátteret biztosít majd a magánszemélyek számára is, hogy közreműködőkké váljanak, és részt vegyenek a tudomány élvonalában működő agytrösztökben.”

Az Earth 300 előzetes tervezése elkészült és jóváhagyásra került, és az előzetes hajóépítési munkálatok befejeződtek. A vállalatnak vannak partnerei, akik támogatják őket a következő szakaszokban. A projekt célja, hogy globális szinten megkongassa az éghajlati riadót, és ösztönözze az etikai és ökológiai képzelőerőt. Egy új élcsapat létrehozása a cél, etikus vezetőkkel, akik támogatják a világ új gazdasági és ökológiai jövőképét.

Az Earth 300 tervezőcsapata hisz abban, hogy a kollektív szerzőség, ahol az emberek együtt álmodhatnak és merhetnek, a jövő útja. Felhívást szeretnének intézni a globális közösséghez, hogy jöjjenek és vegyenek részt, és segítsenek nekik abban, hogy modern világunk alapítóivá és alkotóivá váljanak, és biztosítsák az emberiség túlélését az elkövetkező generációk számára.