Kezdőlap Kiemelt A kronográf újragondolása

A kronográf újragondolása

1035
0
H.Moser és Cie

A vintage dizájn jegyei majdnem elsöpörték a kronográf eredeti kinézetét és célját az utóbbi években. A tiszta számlapok elérése érdekében teljesen lecsökkent az olvashatóság vagy a megvilágítás.

H.Moser és Cie

A H.Moser és Cie, habár a minimalizmus királyának számít, mégis megtalálta a módját, hogy életet leheljen a kronográfba, finoman megtartva a rá jellemző minimalisztikus dizájnt. A Streamliner egy most bemutatott új kollekció, debütáló modellje a Flyback Chronograph. Nevét a 20-as és 30-as évek gyorsvonatáról, valamint az olasz sportautók szexi íveiről és keskeny aerodinamikájáról kapta.

H.Moser és Cie

Az acél ház nagyszerűen illeszkedik az előlaphoz és a szíjhoz, mely halpikkelyekre emlékeztető, vízszintes, hullám alakú sorok átfedéséből épül fel. Függőleges polírozása mozgalmasságot sugároz és inkább elnyeli, mint visszaveri a fényt. Az előlap hasonló lett, karcolt vonalai finoman íveltek a ház felé, mely nagy felületén a csiszolások folytonosságot hoznak létre, hibátlanul összeolvadva a szíjjal. Az elmúlt évek néhány más kronográf dizájnjához hasonlóan egyszerre sportos és elegáns, melyet az enyhén domború zafírkristály is erősít. Ezen elemek együtt nyerő párosításnak tűnnek az acél sportórák fénykorában.

H.Moser és Cie

A karórát a 60-as évek kronográfjai ihlették. A tipikusan H. Moser stílusú számlapja a megtévesztően minimalista dizájn mögé rejti műszaki érdemeit. Közönséges központi kijelzője a fő számlapon mutatja a perceket és másodperceket. Külső széle egyetlen, kétrétegű nyomtatott, a másodperceket kívül, a perceket belül jelzi. Négy funkciót tölt be, két kronográf, egy a perceknek, a piros a másodperceknek és két központi idő kijelző az óráknak és a perceknek.

H.Moser és Cie

A vastagabb órák és percekre szolgáló részt a Globolight, kerámia alapú Super-LumiNova tartalmú anyagból készült betétek különböztetik meg. Most először használták ezt az anyagot. Ahogyan Edouard Meylan, a H. Moser & Cie vezérigazgatója elmondta: “Egy karpereccel közdődött minden, aztán a kronográf funkcióval létrejött ez a modell és tényleg ezt szerettük volna kihangsúlyozni.” Cél teljesítve. A HMC 902 nem csak új, de úttörő is. Az első automatikus kronográf, mely központi kijelzővel és Fly-back funkcióval rendelkezik.

H.Moser és Cie

Az antracit szürke számlap H. Moser védjegyének számít, a karcos díszítés pedig tökéletesen kiegészíti a ház és a szíj. A 42.3mm-es acél órán 39.900 dolláros árcédula lóg.