Kezdőlap Hírek Építészet Monolitdizájn

Monolitdizájn

Fotók: Fran Silvestre Arquitectos -
1031
0
Fran Silvestre Arquitectos

Egy brazil golfpálya szomszédságában, Rio de Janeiroban a Fran Silvestre Arquitectos által átadott ház két monolitikus elemet tartalmaz.

Fran Silvestre Arquitectos

Mindegyik egyedi kialakítása révén más és más kilátást kínál, a két különböző, egymásra épített elem a központi magon keresztül kapcsolódik egymáshoz.

Fran Silvestre Arquitectos

A ház első része a földszint és a nappali, mely a hozzá kapcsolódó közlekedőn át a medencéhez vezet. A belső udvarnál található a második házrész, a medence pedig egyfajta belső keretet alakít ki.

Fran Silvestre Arquitectos
Fran Silvestre Arquitectos két egyforma építményt helyezett egymásra, melyek különböző irányba nézve a mennyezetig érő ablakokon át csodálatos kilátást kínálnak a környező tájra.

Mindkét rész alátámasztó sávokon nyugszik, egymásra helyezve pedig a sarkok megkönnyítették az építést. A két rész találkozásánál a kapcsolat központja tartja fenn a ház körforgását.

Fran Silvestre Arquitectos

A ház földszintje foglalja magában a nappali tevékenységekre szolgáló épületrészeket, mint a konyha, az étkező, a nappali, mely a belső udvaron elhelyezkedő úszómedence felé nyit. A felső szinten találhatók a szobák, melyekről nagyszerű kilátás nyílik Rio de Janeirora, a folyosókon át pedig a hátsó udvarra juthatunk el.

Fran Silvestre Arquitectos

A felső szint és az alsó szint közötti kapcsolat egy fedett területet hoz létre. A két közlekedő különböző lett, kihasználva a környezet minden adottságát.