Kezdőlap Hírek Autók Az eBayen árulják ezt az 1300 lóerős Pontiac Trans Amet

Az eBayen árulják ezt az 1300 lóerős Pontiac Trans Amet

1499
0

A Pontiac Trans Am Amerika legkedveltebb autói közé tartozik. Persze a 210 lóerős V8-as kivitel nem számít nagy durranásnak a mai elvárások szerint. Azonban most végre felkerült az aukciós oldalra egy igazi kincs is.

Pontiac Trans Am

Az 1981-es Trans Amet teljesen felújította a Schwartz Performance Illinois-ban. A szupergép több mint 300 ezer dollárnyi fejlesztést kapott (beleértve a 2200 munkaórát). A gyári V8-at is lecserélték egy 6.9 literes duplaturbós LS9re. Így már 1300 lóerő is elfér a gépben, és ha hihetünk a hirdetésnek, a szörnyeteg akár 200 mérföld/óra sebességgel is tud száguldani. A kocsi új alvázat, bukócsövet, állítható coil-over felfüggesztést, egyedi kipufogórendszert és Forgeline felniket kapott, amiktől a Trans Am nagyon agresszív, de ugyanakkor letisztult külsővel büszkélkedhet.


De térjünk a lényegre. Mennyibe is fáj? Nos, 160 ezer dollár, vagy a legjobb ajánlat. Egy gyűjtő számára ez maga a jackpot. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Smokey and the Bandit 600 lóerős replikái 275 ezer dollár körül keltek el aukciókon.
Ha szeretnél egy Trans Amet, de valamivel modernebb donorra vágysz, nézd meg a Trans Am Worldwide-ot. Az autófelújítással foglalkozó műhely már Camaro alapra is gyártott Trans Am hasonmásokat. A videóban megnézheted a 455 SuperDutyt.