Kezdőlap Hírek Autók A “Vörös disznó” születésnapja

A “Vörös disznó” születésnapja

1259
0
Mercedes AMG

Hogyan lehet tisztelegni egy olyan legendás versenyautó előtt, mint a “Vörös Disznó”? Úgy tűnik, hogy egy kizárólag pályára szánt sebességi masinákból álló trióval, legalábbis a Mercedes-AMG ezt a megközelítést alkalmazza.

A német autógyártó teljesítményrészlege most három egyedi GT3 különkiadást mutatott be a bíbor cirkáló legnagyobb teljesítményének 50. évfordulója alkalmából.
Mercedes AMGMég jóval azelőtt, hogy az Aufrecht Melcher Großaspach (AMG) a Mercedes hivatalos részévé vált volna, egy kis motortuning cég volt, amelyet Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher vezetett. A műhely 1967-es megnyitását követően gyorsan tiszteletet vívott ki magának, de az AMG ismertsége csak 1971-ben emelkedett igazán, amikor az egyik autójuk megnyerte a kategóriáját és második lett a Spa-i 24 órás versenyen.

Mercedes AMGEz az autó nem volt más, mint a “Vörös Disznó”, egy Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG. Ettől kezdve az AMG már nem csak teljesítmény-alkatrészeket és kiegészítőket árult, hanem teljes felépítésű autókat is.

Mercedes AMGEnnek az eredménynek az ünneplésére a Mercedes-AMG most három egyedi “50 Years Legend of Spa” kiadású GT3-at jelentett be. A kínálat krémje az SLS AMG GT3, amely a sirályszárnyas grand tourer négyéves gyártási sorozatából megmaradt egyetlen karosszéria felhasználásával készült. Ezt követi egy 2016-os modellévi GT3 és egy 2020-as GT3.
Míg maguk az autók kissé eltérnek egymástól, külső színviláguk és belső felszereltségi csomagjaik megegyeznek. Ez azt jelenti, hogy mindegyik jármű pontosan ugyanolyan piros színben pompázik, mint a “Vörös Disznó”, és ugyanazokat a versenyszámokat és szponzori matricákat mutatja be.

Mercedes AMGHa felnyitod az ajtókat, mindent matt Graphite Metallic színben találsz, karbon műszerfalat és egy különleges, Aufrecht aláírásával ellátott plakettet, amely minden jármű egyediségét jelzi. Mindegyik autót egy 6,3 literes AMG V8-as motor hajtja, amely 650 lóerőt teljesít.
A GT3 sosem volt olcsó, de ez különösen igaz ezekre a különleges, egyedi modellekre. Az SLS AMG GT3 nagyjából 769 000 dollárba kerül, a 2020-as GT3 681 000 dollárba, a 2016-os GT3 pedig 592 000 dollárba. Ha valami olcsóbbat keresel, az Arthur Bechtel Classic Motors “Vörös Disznó” replikája 400 000 dollárba kerül.