Kezdőlap Hírek Autók A sztárság ára

A sztárság ára

1157
0
Pagani

A Merriam-Webster szerint a szupernova egy csillag felrobbanása. A Pagani jóvoltából most már egy több millió dolláros hiperautó is. Az olasz márka nemrégiben mutatta be a csillogó új Huayra Roadster BC-t, amelyet a csillagjelenségről neveztek el, és úgy tűnik, hogy majdnem ugyanolyan erős és fényes is.


Az egyedi autó megrendelője egy gazdag kanadai gyűjtő, Olivier Benlouou az OB Prestige Auto-tól, aki közvetlenül az autógyártó vezérigazgatójával, Horacio Paganival dolgozott együtt a Supernova megalkotásán. Az álomgépet nemrég szállították le a torontói Pfaff Pagani cégnek, amely szintén segített a projektben. PaganiA döbbenetes autó Oro Rosa (olaszul “rózsaarany”) fényezéssel ellátott, feltűnő szénszálas anyaggal rendelkezik. A központi elem a V-alakú első motorháztető hasíték, amely a rózsaarany színű karbont és a klasszikus karbonszövésű anyagot mutatja meg.
A csillogó külsőt arany fények egészítik ki, amelyek a kabrió íveit díszítik – akár a csillagok az éjszakai égbolton. Ha ez még nem lenne elég csillogás, az egzotikus járgány ugyanilyen gyémánt csillogású Bronzo Chiaro kerekeket is kapott, piros féknyergekkel együtt.
Pagani“Nem ez volt az eredeti konfiguráció” – mondta Chris Green, a torontói márkakereskedés ügyvezetője. “Ez egy utolsó pillanatban történt változtatás volt, és nagyon örülünk, hogy Olivier úgy döntött, hogy megteszi ezt a merész lépést.”
A belső tér hasonlóan visszafogott, mégis a Pagani jellegzetes luxusérzetét sugározza. Az üléseken a krémszínű bőr és az egyedi tartán finom kombinációja, valamint a műszerfalon a fekete Alcantara és az aranyszínű számlapok kombinációja látható. De a csúcs minden bizonnyal a váltókar, amelyet maratott, rétegelt karbonból és balsafából készítettek.
PaganiA motorháztető alatt nem kellett a tökéletességgel túl sokat babrálni. A Huayra széria az AMG egyik ikerturbós 6,0 literes V-12-es motorját tartalmazza, amely 800 lóerő leadására képes. Ez adja meg az egyébként 2 755 kilogrammot nyomó speedster számára azt a képességet, hogy nagyjából 3,5 másodperc alatt száguldjon nulláról 100 km/órás sebességre.
A Huayra Roadster BC, amely egy versenyjátékban debütált, mielőtt megjelent a 2019-es Monterey Car Week-en, világszerte mindössze 40 példányra lesz limitálva. Minden egyes autó 3,5 millió dollárba kerül, így ez az egyik legdrágább új járgány az utakon. Ha ehhez hozzáadjuk a fáradságos testreszabást, elképzelhető, hogy a Supernova végső ára nem kevesebb, mint, nos, csillagászati. De ez a sztárság ára.