Kezdőlap Hírek Green Man Újvilági biokonstrukció

Újvilági biokonstrukció

735
0
W-LAB

A W-LAB azt kutatja, hogy az emberek miként tudnának túlélni a klímaváltozás utáni lehetséges korban, összegyűjtve a meglévő technológiákat és a jelenlegi biokonstrukciós megoldásokat, hogy egy futurisztikus, alacsony környezeti hatású élőhelyet alakítsanak ki a sivatagi éghajlat számára.

W-LABA projekt a terület védelmére összpontosít az élőegységek sugárirányú eloszlásával és az aszálynak ellenálló növényekkel, ezáltal olyan helyet hozva létre, amely menedéket és kényelmet kínál. A kabinok aerodinamikai alakja csökkenti a szél súrlódását és javítja a stabilitást, minimalizálva a hangokat, rezgéseket és a helyszín erózióját is.

W-LABA CO2-kibocsátás és az emelkedő hőmérséklet jelenlegi tendenciája mellett a jövőbeni építészeteknek szembe kell nézniük a szélsőséges éghajlattal, és aktívan erőforrás-termelőként kell működniük, nem pedig passzív fogyasztóként. A W-LAB biokabinjai rugalmas helyeket tartalmaznak a felhasználó igényeinek megfelelően, lehetővé téve számukra, hogy otthon dolgozhassanak, tornázhassanak és élelmiszereket termeljenek.

W-LABA napenergia tekintetében az árnyékolt szerkezetek és a szakítószövetek a növényzettel együtt javítják a hőérzetet és árnyékolják a környező tereket, hogy enyhítsék a hősziget hatását a központi mesterséges oázissal. Ez passzívan befolyásolja a kültéri tereket az elpárolgási hűtési folyamatnak köszönhetően. Az emberi fogyasztásra szánt víz és a kültéri párolgási hűtés vizének beszerzésére az egyik út a ködfogóktól származik, amelyek befogják a part és a ködök páratartalmát, a másik rendszer pedig moduláris víz sótalanító berendezéseket használ. A víz-újrafeldolgozó rendszer a takarékosságra összpontosít, mivel így a vizet később a növények termesztéséhez lehet alkalmazni.

W-LABAz energiatermelés is egyszerű, közvetlenül napsugárzásból és szélből nyerik a szükséges mennyiséget, ami meglehetősen bőséges és állandó az új sivatagi éghajlaton. Az összes kabin teljesen autonóm, elkerülve az általános elektromos hálózatok és karbantartásuk szükségességét. Továbbá szerves építőanyagok termeszthetők sivatagi helyeken, a növények, csakúgy mint az agavé, fa- és rostforrás, amelyek szerkezeti elemként, burkolatként, padlóként, szigetelésként, kötélként és textilként szolgálhat.

W-LABEzenkívül az alumínium alternatívát jelenthet az építményben lévő fémelemek számára, mivel azok teljesen újrafeldolgozhatók, és kevesebb energiát igényel a gyártása, mint az acélnak. A belső terek kis beltéri üvegházak és ültetvények számára szolgálnak, amelyek felhasználhatók a település lakóinak megélhetésének egy részére. A fix alapok elkerülése érdekében a csavaros cölöpök eltávolítható támasztékként működnek, miután a kabin életciklusa lejárt, még jobban csökkentve az ökoszisztémára gyakorolt hatást.