Kezdőlap Hírek Hajók A tengeri transformers

A tengeri transformers

747
0
Extended Explorer

Még 2015-ben Valerio Rivellini tervezett egy alakváltó olasz cirkálót kibővülő pilótafülkével. Most a haditengerészeti mérnök ezt az elképzelést még tovább vitte, egy új, hatalmas felfedező jachtkoncepcióval, amely maga a nyílttenger Transzformere.

Rivellini cége, a Studio Tecnico Rivellini most mutatta be új modelljét, az Extended Explorer-t. A cég szerint az új hajó ötvözi egy robusztus katonai hajó megbízhatóságát egy luxus szuperjacht kényelmével. Mint ilyen, úgy tervezték, hogy ellenálljon mindenféle időjárási körülménynek, de mindezt stílusosan csinálja.

Extended Explorer A modell igazi különlegesség a könnyű átalakíthatóság. A kihúzható platformnak köszönhetően a fő és a felső fedélzet tandemben bővíthető, ezzel még több helyet biztosítva fedélzeten.

Extended Explorer Kinyitás után a felső fedélzet hátsó része új pihenőterületté alakul át, ahol napozóágyak és szabadtéri étkezési lehetőségek állnak rendelkezésre.

Extended Explorer Hasonlóképpen működik a fő fedélzet is, kibontakozik, hogy elegendő helyet biztosítson egy szabadtéri tornaterem és több társalgó számára. Ez a fedélzet az alatta lévő strandklubra néz, amely kihajtható lépcsőkkel rendelkezik, közvetlen hozzáférést biztosítanak az óceánhoz.

Extended Explorer Eközben a testreszabható belső tér mintákat vesz át a tengeri környezetből. Tele van természetes szövetekkel, például nubukbőrrel, kék árnyalatokkal és fehér lakkal. Az elrendezés egy tágas lakosztályt foglal magában, amely az egész felső szintet elfoglalja, és saját külön fedélzettel rendelkezik, ahol a szabadtéri italok fogyaszthatók.

Extended Explorer A legújabb környezettudatos trendeknek megfelelően az Extended Explorer hibrid motorral van felszerelve, hogy korlátozza a hajó ökoszisztémára gyakorolt hatását.

Extended Explorer „Míg az Extended Explorer stabilitása és robusztussága lehetővé teszi az északi jeges tengereken való közlekedés közben is a teljes biztonságát és kényelmét, a külső terek ideálisak a melegebb tengerek teljes élvezéséhez, a Földközi-tengertől a Karib-tengerig, köszönhetően szélességüknek és sokoldalúságuknak. A hajó méretét tovább növeli a kihúzható tat ”- mondta Rivellini sajtóközleményében.

Extended Explorer Természetesen a bővíthető fedélzet nem éppen új koncepció, ha a szuperjacht-tervezésről van szó. Az elmúlt években mindent láthattunk, egy 394 láb hosszú megayachttól, amelynek strandklubja madárfarokként nyúlik ki,egy 89 méteres, hajóig, amely kihajtható szárnyakkal 344 négyzetméter plusz helyet kínál.