Kezdőlap Hírek Autók A visszaszámlálás elkezdődött

A visszaszámlálás elkezdődött

725
0
Hyundai Motor Company

A Hyundai Motor Company közzétette a hamarosan érkező IONIQ 5 előzetes videóját. A modell 2021 elején lép piacra, mint az új IONIQ almárka első, kifejezetten elektromos járműve.


A Hyundai ‘45’ elektromos tanulmányautóra épülő IONIQ 5 lesz az első olyan modell, amely a kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV) kifejlesztett elektromos globális moduláris platformot (E-GMP) alkalmazza.

Az ‘Elektromos járművek új horizontja’ című, 30 másodperces videó a vadonatúj IONIQ 5 még be sem mutatott dizájnjának részleteiből merít ihletet: a filmen fehér háttér előtt mozgó pixelek és pontok vázolják fel az elektromos járművek új korszakát.

A kedvcsináló, előzetes videó a vadonatúj modell három ‘extra’ jellemzőjére hívja fel a figyelmet. Az ‘extra energia az élethez’ az IONIQ 5 járműből-a-fogyasztóra (V2L) kétirányú töltési képességére emlékeztet. Az ‘extra idő Önnek’ a nagysebességű töltés lehetőségét hangsúlyozza. A ‘különleges élmények’ pedig az akkumulátoros elektromos modell azon szolgáltatásaira utal, amelyekről hamarosan többet is elárul a Hyundai.

HyundaiA Hyundai még 2020 augusztusában jelentette be, hogy a világ legnagyobb elektromosjármű-gyártói közé kíván emelkedni, és ennek érdekében létrehozza akkumulátoros elektromos járműveket tömörítő IONIQ almárkáját. Az IONIQ márka égisze alatt a Hyundai számos elektromos járművet készül piacra bocsátani. 2021 elején érkezik az IONIQ 5 középkategóriás crossover kupé, majd ezt követi az IONIQ 6 szedán, és az IONIQ 7 nagyméretű szabadidőjármű.

A Hyundai Motor Group elektromos mobilitási terveinek megvalósításában kulcsszerephez jut az a közelmúltban bemutatott E-GMP járműarchitektúra, amely az új, kifejezetten akkumulátoros elektromos járművek műszaki alapjául szolgál majd. A platform olyan előnyöket kínál, mint a minden eddiginél rugalmasabb fejleszthetőség, a kiemelkedő menetteljesítmények, a megnövelt hatótávolság, a fokozott biztonsági jellemzők, valamint a tágasabb utas- és csomagtér.