Kezdőlap Hírek Autók Összefogott az Év autóversenyzője és motorversenyzője az állatvédelemért

Összefogott az Év autóversenyzője és motorversenyzője az állatvédelemért

691
0
Macskaárvaház Alapítvány

Összefogott a 2017-es Év motorvereenyzője, és a 2020-as Év autóversenyzője, hogy ennek a pandémiával súlytotta nehéz esztendőnek a végén segítsen a Macskaárvaház Alapítványnak és a Szurkolók az állatokért mozgalomnak az állatmentő munkájában.

Kiss Norbert világbajnok, kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző és Szőke Márk tizenegyszeres motocross-endurocross magyar bajnok, közép Európa bajnok pályafutásuk egy-egy ikonikus tárgyát ajánlják fel rajongóiknak megvásárlásra, hogy a befolyó összeg teljes egészét az állatvédőknek adják. Mindkét sportoló megerősítette: a felajánlott tárgyak megvásárlóinak személyesen szeretnék átadni az “ereklyéket” és megköszönni, hogy ezzel az állatok védelmét segítették.
Kiss Norbi és Szőke Márk azt is elmondták: nem csak az állatvédelem népszerűsítésével, felelősen és magas színvonalon dolgozó állatvédő szervezetek támogatásával szeretnének tenni az állatokért, hanem azzal is, hogy vegetariánusként nem járulnak hozzá a húsipar, szőrmeipar állatok százmilliói ellen elkövetett rémtetteihez.

Macskaárvaház Alapítvány– Nagyon örülök, hogy megismerkedtünk Márkkal és büszke vagypk arra, hogy nem csak a világban, de itthon Magyarországon is egyre aktívabb szerepet játszanak az autó és motorsport bajnokai az állat és természetvédelemben, megmutatva, hogy mindezek egyáltalán nem közömbösek számunkra.
Kiss Norbi azt a versenykesztyűjét ajánlotta fel, amellyel az elmúlt években – többek között a Hungaroringen – aratott futamgyőzelmeket, Szőke Márk pedig azt a serleget, amit az egyik legrangosabb és egyúttal legkeményebb enduró versenyen, az úgynevezett “Királyválasztón” nyert óriási és embert próbáló közdelemben.
A két nemzetközi hírű sportember egyébként úgy döntött: 2021 több alkalommal szeretnének közös programokon szerepelni az állatok védelmében. Várhatóan – amennyiben a pandémiahelyzet engedi – először 2021 április 22-én, a Föld Napján a Kápolnai macskaárvaház bázisán terveznek közös akciót, amelynek során Márk azt is megmutatja majd, hogyan bánik új fejlesztésú enduró versenymotorjával, és Norbi is egy különleges autós élményprogrammal készül majd azoknak, akik szívesen beülnének mellé a jobb egyre.
Norbi sok versenygyőzelmet aratott versenykesztyűjét és Márk Királyválasztón nyert serlegét a Macskaárvaház email címén, a [email protected] emailen jelenetkezve lehet megszerezni, mindkettő ára hatvan-hatvanezer forint, amit a bajnokok jelenlétében kell átadni az állatvédő szervezetnek, és egyúttal megszerezni a két különleges autó és motorsport történeti tárgyat.