Kezdőlap Hírek Autók Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta

Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta

2295
0

A Vittorio Jano által tervezett 8C 2900-at eredetileg versenyzésre találták ki, és a Mille Migliát több évben kimagasló eredménnyel meg is nyerte, de közúton sem számított utolsónak.

Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta

Az ikonikus Alfa Romeo most megnyerte a The Peninsula Classics Best of the Best-díjat a 2018-as Pebble Beach Concours d’Elegance show keretében. A modell kétségkívül a világ egyik legkeresettebb autója. 2004-ben elkészítették a modern V8-as változatát is 8C Competizione néven.

Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta

A Best of the Best show-n ráadásul bemutattak nyolc szupergépet, amelyek eddig a legjobbak közé kerültek, de közülük mégis az Alfa Romeo volt, amely a zsűri szerint kiemelkedő szépséggel és lenyűgöző teljesítménnyel bír egyszerre.

Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta
„A nyertes Alfa Romeo a tökéletes példája annak, miért hoztuk létre ezt a díjat. Szeretnénk lehetőséget biztosítani az autórajongók számára, hogy egy pillanatra megállhassanak és megcsodálhassák a világ legkiválóbban megépített autóit.”

Az Alfa Romeo egyébként a Los Angeles-i David és Ginny Sydorick tulajdonában van. David autógyűjtő és idén két géppel is nevezett a díjra. Mindketten nagyon büszkék voltak az eredményre. A nyertes masináról különleges módszerrel rántották le a leplet az eredményhirdetéskor, ami még emlékezetesebbé tette az eseményt.