Kezdőlap Hírek Órák Átláthatsz az idő múlásán

Átláthatsz az idő múlásán

923
0

A Speake-Marin luxusórákat készít, és most végre bemutatták az első, teljesen zafírkristály-üvegből készült Minute Repeater Carillont. A modell a Légèreté nevet kapta, ami könnyedséget jelent.

Ezzel emelik ki a zafírkristály-üveg jelenlétét, hiszen a design lehetővé teszi, hogy mindent lássunk, ami az óraszerkezetben zajlik. Az óratok három részből áll: a bezelből, az óralapból és az oldalsó keretből. Elképesztően bonyolult egy ilyen szerkezetet megépíteni, rengeteg polírozás és csiszolgatás eredménye egy ilyen óra.
A befejezett óratokon egyetlen apró karcolás sem lehet, tökéletesen átlátszónak kell lennie. Hat óránál található a másodpercmérő, amit a Speake-Marin szimbólum keretez. Ez a repülő tourbillon (ami csak egy oldalon van csapágyazva) olyan érzetet kelt, mintha az óra életre kelt volna. Percismétlő funkció is dukál egy ilyen karórához. Ha az ember feltolja a bal oldali csúszókart, a Minuter Repeater Carillon csengeni kezd és szétcsúsztatja a számlapon lévő XII számot.

Minute Repeater Flying Tourbillon Légèreté
Technikai szemszögből nézve nagyon érdekes, hogy van egy beépített biztonsági modul, amely akkor is engedi az időbeállítást, amikor a szerkezet épp harangozik. A mechanika nagyon halkan működik, hogy ne zavarja a csilingelést.
A Minute Repeater Carillon három kalapácsot használ, egyet az órának, egyet a percnek és a hármat együtt a negyedeknek. Amint vége a csilingelésnek, a XII szám visszatér a helyére.
A Minute Repeater Flying Tourbillon Légèreté minden apró részletét tökéletesen kidolgozták, így zavartalanul megcsodálhatjuk a kézzel készült alkatrészek lenyűgöző mozgásritmusát a zafírüvegen keresztül. Az alsó tourbillon vázat egy híd tartja, így az óra belső szerkezetét is tökéletesen láthatjuk. Persze a gravírozás sem maradhat ki, az oldalakon és hátlapon is találunk díszítést.