Kezdőlap Hírek Autók Az Avatar ihlette a Mercedes-Benz új futurisztikus autóját

Az Avatar ihlette a Mercedes-Benz új futurisztikus autóját

1773
0
Mercedes-Benz VISION AVTR

A 2020-as CES-en bemutatott, Avatar ihlette Mercedes-Benz VISION AVTR a Pandora bolygó világába és a távoli jövőbe repít. A VISION AVTR, avagy “Advanced Vehicle Transformation” új kapcsolatot teremt az ember, gép és természet között egyesítve a külső és belső megjelenést a felhasználói élménnyel. Jellegzetes futurisztikus formája több ízben is az eredeti filmre utal.

Mercedes-Benz VISION AVTR

Az ezüst bevonatú karosszériájával a Mercedes-Benz VISION AVTR organikus, nyújtott, egyíjú kivitelével nagyon hasonlít a VISION EQS-hez . Egyedi, gömb alakú és kék megvilágítású kerekei – melyet az Avatar Lelkek fájának magjai ihlettek – a természet intelligenciáját testesítik meg.

A forma az irányíthatóságra is pozitív hatással van, mind az első és hátsó tengelynél az autó 30 fokkal tud oldalirányban elmozdulni. A rácstól a hátsó részéig emberi és információs energiát vivő neuronok látványát nyújtja a külső és belső téren végigfutva, valamint 33 hüllőkre emlékeztető bionikus szárny kapcsolódik a sofőrhöz és a külvilághoz.

Mercedes-Benz VISION AVTR

A külső és belső teret nagy, ovális nyílások kötik össze, valamint a megvilágított spirálok a kabint is végigfutják. Ezen ívek az első és hátsó üléseknél, a központi konzolnál és az üvegfelületeknél kapcsolódnak. A műszerfalat a fő kijelző területe váltja fel, mely a központi konzolnál összpontosul, mint a filmbeli Lelket fája. A sofőr és utasok kényelméről a levél-függőágy jellegű ülések gondoskodnak.

Mercedes-Benz VISION AVTR

Az autó teljes szimbiózisban van sofőrjével. Amint kezünket a központi konzol multifunkciós kontrolelemre helyezzük, ember és gép eggyé vált. A jármű reagál az emberi szívverésre és légzésre, mint Pandora világának organizmusai.

Mercedes-Benz VISION AVTR

Nyoma sincs a látható gomboknak és kapcsolóknak, az utasok intuitív módon vezérelhetik a környezetet, mint például a menü a tenyerükbe vetül, amint azt felemelik. A hagyományos kormánykereket ezen biometrikus kapcsolat váltja fel, míg a sofőr választhat az automóm vagy fél-autonóm módon irányít.

Mercedes-Benz VISION AVTR

A természet inspirálta formaterv környezettudatossággal párosul. A belső tér virágos és könnyed hullámos elemei kontrasztot képeznek a dinamikus kontúrokkal, rose gold árnyalatokkal és a világítással. Üléseit vegán DINAMICA bőr borítja, mely újrahasznosított ruhák, zászlók és PET palackok készült és a fenntarthatóságot is biztosítja a teljes készítési folyamat során. Padlózata karuun fából készült, melyet kivételes gyors növekedés után kézzel aratnak le.

Mercedes-Benz VISION AVTR

A Mercedes-Benz VISION AVTR jövőbe mutató fejlesztései az “Ambition 2039” része, a cég célul tűzte ki, hogy addigra új, szén-dioxid-semleges autóparkkal rendelkezzen, legfontosabb tulajdonságaként teljesen lebomló és újrahasznosított anyagokból készül, a grafén-alapú szerves kémia felhasználásával mentes a ritkaföldfémektől és földfémektől. A kivételesen gyors és egyedi töltési technológia kevesebb, mint 15 perc alatt teljes töltést eredményez, cserébe 11 kWh kapacitást és több, mint 700 km-t kapunk. A négy nagyteljesítményű hátsó kerékre szerelt motor, 350 kW öszeteljesítményt ad.