Kezdőlap Hírek Autók Han Solo is Porschéra vált

Han Solo is Porschéra vált

1338
0
Porsche

A Porsche az új Star Wars filmhez, a Skywalker korához egy igazán látványos űrvadászt tervezett, melyhez a saját autóikból merítettek ihletet.

PorscheA Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter névre hallgató gépet a Star Wars univerzum utolsó 9. alkotásában Hans Solo méltó utódja a lázadó Poe Dameron vezeti miközben összecsap az első rend és Sidious Nagyúr gigászi seregével.

Porsche

A Pegasus megalkotásakor a német mérnökök a Taycan, a 911-es és a 918 Spyder modelljeikből is ihletet merítettek. A Pegazus így megkapta a Taycan orrát és első lámpáit, a 911-es hátsórészét, valamint a 918 Spyder alacsony ülés pozícióját.

Porsche
„Az űrhajó kialakítása harmonikusan illeszkedik a Star Wars filmek világába, ugyanakkor egyértelmű analógiákat találhatunk a Porschéra jellemző stílusra is” – nyilatkozta Michael Mauer a Porsche AG alelnöke.

Porsche

„A kabin alakja vizuális párhuzamot teremt a 911-es és a Taycan ikonikus formanyelvével. A rendkívül kompakt elrendezés pedig dinamizmust és agilitást sugall, ami a Porsche dizájn filozófiájának a lényege.”

Porsche
Sajnos egyenlőre nem tudni, hogy a Porsche Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter mikor kerülhet gyártásba.