Kezdőlap Hírek Autók Könnyű lovas – Aston Martin V12 Zagato

Könnyű lovas – Aston Martin V12 Zagato

1237
0
Aston Martin V12 Zagato

A 2012-es Aston Martin V12 Zagato kupé egy nagyon ritka autó, csupán 64-et gyártottak belőle. Most a limitált széria mégritkább változata következik, az egyetlen prototípus, melynek váza tisztán alumíniumból készült. És most eladó.

Az egyetlen darabos V12 Zagato kupét a brit Bell Sport & Classic ritka autókkal foglalkozó oldala listázta. A gyönyörű zöld sportautó akkor is felkeltené jó néhány komoly gyűjtő figyelmét, ha nem ez lenne az egyetlen alumínium Zagato, így viszont még kelendőbb.

Aston Martin V12 ZagatoEredetileg 2011-ben a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az olasz Cernobbioban mutatták be, mely az Aston Martin és a Zagato kollaborációjában jött létre, hogy megünnepelje a DB4GT Zagato 50. évfordulóját. Az igazi szépség bezsebelte a “Design Award for Concept Cars and Prototypes” díjat, majd nem sokkal később a gyártást is tervezték megkezdeni. A V12 Vantage-on alapuló modell keskeny szénszálas és alumínium testét egy 5.9 literes, AM11 V12-es motor hajtotta, a hatsebességes manuális áttétel pedig akár 510 lovat is produkált, 560 Nm nyomatékkal.

Aston Martin V12 ZagatoAz alumínium testtel ellátott jármű az egyike annak a két prototípusnak, amelyet az Aston Martin gyártott és használt rendezvényeken és különleges vásárlói látogatásokkor a világ minden táján. Az eredetileg titánium szürkére festett autót átfestették a cég védjegyének számító Racing Green színre. Egy kis finom belső átalakításon is átesett, a motoron pedig egy tábla szerepel “No. 2 of 2” felirattal. A jármű az Aston Martin tulajdonában volt 2016-ig, amikor eladták az egyik ügyfelüknek.

Aston Martin V12 Zagato“Nagyon örülünk, hogy megvételre ajánlhatjuk ezt az egyedi Aston Martin V12 Zagato-t” – nyilatkozta Tim Kearns, igazgató. “A 64-ből mind az, de ez egy különleges példány a csupán kettő közül és az egyedüli, mely teste teljesen alumíniumból van. Az Aston Martin gondosan újracsomagolta, így bármelyik kollekcióba beleillik.”

Aston Martin V12 ZagatoAz érdeklődők a Bell Sport & Classic oldalán regisztrálhatnak. Az ár csupán érdeklődés esetén elérhető, de az autó egyediségéből kiindulva, mindenképpen az eredeti ár, 500 ezer dollár felett lesz.