Kezdőlap Hírek Hajók “Diszkóhajó”

“Diszkóhajó”

1390
0
Dixon Yacht

A Dixon Yacht Design szó szerint „más megvilágításba igyekezett helyezni” legújabb ötletét. A brit cég elegáns vonalai és letisztult profilja által jellemezhető, legújabb 54 méter hosszú impozáns jachtja, ugyanis kék neonokkal és fehér felső lámpákkal van ellátva, hogy elegáns vonalvezetését még inkább kihangsúlyozhassa.


A 175-ös projektnek elnevezett vitorlás szuperjacht a forma és a funkció összeolvadásának diadala.

Dixon Yacht Természetesen fel van szerelve a vitorlázáshoz szükséges árbóccal és “futóművel” is, de mindezek mellett teljes mértékben fel van készítve a fényűző életre és az ezzel szorosan összefüggő partikra is. Úgy gondoljuk rá, mint egy szorgalmas, hibrid, nappali hajósra, aki epikusan praktikus lebegő diszkóvá lényegül át az éjszaka folyamán.

Dixon Yacht A Project 175 alapötlete az volt, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsék a folyamatot mégpedig „kipróbált és bevált” vezérlőrendszerek alkalmazásával. Olyan emelőgerinccel rendelkezik, amely 7 méterről 4,7 méterre csökkenti a merülést, valamint tervbe van véve egy ketch-vitorlázat alkalmazása is, amely lehetővé teszi a vitorla rugalmas elosztását, valamint szellőmentesen használható Code vitorlát is biztosítanak egy vitorla dobon, amelyet szükség esetén a fedélzeten keresztül emelhető fel.
Dixon Yacht Teljesítményét tekintve a teljesen alumínium kialakítású, légiesen könnyed, alacsony profilú, ikerkormányos híddal rendelkező hullámszelő egy élvonalbeli hibrid meghajtási rendszerrel lesz felvértezve, amely fejlett energia-visszanyerési mechanizmussal is rendelkezik, hiszen hajózás közben még villamos energiát is termel.
Dixon Yacht A fedélzeten a hajó bőséges, áramló belső térrel rendelkezik. A fő fedélzeten tágas üvegezett szalon, hivatalos összejövetelekre is alkalmas étkező és a híd található. Az alsószinten négy jól felszerelt vendégkabin és egy fényűző tulajdonosi lakosztály található, amely egy saját üvegezett fedélzeti szalonon keresztül közvetlen hozzáférést biztosít a hátsó fedélzethez. A „tengerészeknek” lehetőségük nyílik a jakuzzit, strandklubot, úszóplatformot és egyéb szórakozási lehetőségeket is igénybe venni.
Dixon szerint ez egy olyan jacht, amely határozottan „állást foglal” és azoknak tervezték, akik „rajonganak a vitorlázásért”, de nem akarnak „kompromisszumot kötni a kényelmes életterek és a praktikus funkcionalitás terén”. A tervezők és a kivitelezők pedig megingathatatlan profizmusukból fakadóan maximálisan meg is valósították a fenti elvárásokat.