Kezdőlap Hírek Órák DIY okosóra 3D nyomtatott tokkal

DIY okosóra 3D nyomtatott tokkal

1527
0

Samson March villamosmérnök és terméktervező eldöntötte, hogy megépíti a saját okosóráját. A végeredmény a stílusos karóra 3D nyomatott, fára hasonlító külső tokkal, színes LCD kijelzővel, Bluetooth csatlakozással és a saját töltőjével. A tervek pedig mind ingyenesen elérhetőek, így bárki elkészítheti otthon a saját kütyüjét!

DIY

Mivel nem volt túlságosan elragadtatva a kocka alakú okosóráktól, March inkább a technikailag komplikáltabb, kör alakú dizájnra szavazott. A felső és az alsó részét a háznak 3D nyomtatóval készítette el PLA fahulladékból – ez 70% műanyag, 30% fűrészport –, majd csiszolta és sötét dióbarnára festette.
Az eszköz egyedi áramköri lapja beleilleszkedik az alsó házba, és van benne némi tárolóhely a kontaktok képeinek, a számlap háttérképeinek, a Bluetooth-nak és így tovább. Van egy gyorsulásmérő, amely az időt mutatja, amikor a rendszer érzékeli, hogy a felhasználó felemelte a csuklóját, és egy rezgésmotor, így March érzékeli az értesítéseket. A felső tok ad otthont a 240 x 240 pixeles LCD kijelzőnek.

DIY
Az okosórát Li-ion akkumulátor működteti, amelyeket az egyedi töltőn lehet feltölteni, amelyet szintén 3D nyomtatással készített el March, hogy passzoljon az órához. Ahhoz, hogy összejöjjön ez az egész egy csomó egyedi kódra volt szükség, így minden kommunikál mindennel, sőt March okosórája és okostelefonja is összeköttetésben van.