Kezdőlap Hírek Dizájn Warner Bros. új irodaháza

Warner Bros. új irodaháza

1273
0

Frank Gehry tervezett egy irodaház párost a Warner Bros. számára, amely lehetővé teszi a szórakoztatóipari mogulnak, hogy kiterjessze a már meglévő központjait Burbankban, Kaliforniában.

Warner irodaház

A komplexum egyik része hétemeletes, nagyjából 33 ezer négyzetméteres épület, a másik része pedig a több mint 41 ezer négyzetméter területű, kilencemeletes épület. A munkálatok 2019 őszén kezdődnek, és a tervek szerint 2023-ra készülnek el az építkezéssel – épp a Warner Bros. 100. születésnapjára. A mérföldkő alkalmából a fejlesztés dizájnját és az építkezés fázisait a „második évszázad projektjének” nevezik.
A híreket először az LA Times hozta el, akik szerint a projekt Burbank eddigi legnagyobb és legbonyolultabb ingatlan beruházása, amelynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. A projektért a Worhte Real Estate Group és partnere, Stockbridge Real Estate Fund fejleszti, míg a Warner Bros. a két épület hosszú távú és kizárólagos bérlője lesz. A remények szerint az új épületek a kibővített campusszal együtt növelni fogják az interakciót és együttműködést az alkalmazottak között.

Warner irodaház
„Egykor a hollywoodi stúdióknak meghatározó építészeti jelenléte volt a városban – olyanok voltak, mint a filmgyártás folyamatának műemlékei. Ezzel a projekttel az volt a célom, hogy újra elkapjam a régi Hollywood csillogását” – magyarázta Frank Gehry. „Egy 21. századi verziót akartunk létrehozni, amelynek erős és egyedi identitása lesz Jeff Worthe és a Warner Bros. számára Burbank központjában. Hatalmas nyitott tereket terveztünk, hogy a legmagasabb minőségű irodaterületet hozzuk létre. Az autópályáról az épületek egy hosszú, szoborszerű üveg homlokzatot alkotnak, amely olyan, mintha jéghegyek úsznának az autópálya mentén. A stúdió oldalán a fém homlokzat teraszos, hogy a meglévő stúdióépületek méretéhez és jellegéhez kapcsolódhasson.”