Kezdőlap Hírek Dizájn Növényekkel beültetett híd fog összekötni két felhőkarcolót Sencsenben

Növényekkel beültetett híd fog összekötni két felhőkarcolót Sencsenben

62
0

Ha egy olyan elképesztő dizájnról, mint az az iCarbonX Headquarters két felhőkarcolóját összekötő, növényekkel teleültetett híd, azt hinnéd, hogy túl ambíciózus ahhoz, hogy valaha is lekerüljön a tervezőasztalról. Nahát, ezt az épületet azonban az év vége felé elkezdik építeni.

Felhőkarcoló

A Steven Holl Architects által tervezett iCarbonX Headquarters lett a kiírt építészeti pályázat nyertese, amely így az azonos nevű, gépi tanulással foglalkozó cég székhelye lesz Sencsenben, Kínában. A fejlődő város már így is számos felhőkarcolónak ad otthont, például itt van a BIG áltat tervezett Shenzen Energy Mansion, vagy a KPF China Resources Tower.
A kisebb henger alakú torony lakásoknak ad majd otthont, és 150 méter magasan nyúlik az égbe, míg a magasabb, 200 méteres torony ívelt homlokzatával irodákból, laboratóriumokból és nyilvános fogadóhelyiségekből fog állni. A Steven Holl Architects elmondása szerint a gének és a DNS formája inspirálta őket az épületek tervezése során.

Felhőkarcoló
A két felhőkarcolót összesen négy híd fogja összekötni, amelyeket növényekkel töltenek meg, és a tervek alapján sok zöld lesz az épületekben is. A két felső hídon kávézók, edzőtermek és egy úszómedence lesz, míg az alsók közösségi tereket, egy klinikát, galériákat és találkozóhelyeket foglalnak magukba. A földszinten egy újrahasznosított vizet használó vízi installáció kap helyet.
„Egy frittüvegből készült függöny fal a változó átlátszóságával biztosítja, hogy az épület árnyékolása mindig megfeleljen az éppen adott fényviszonyoknak” – mondja a Steven Holl Architects.

Felhőkarcoló

„Az ívelt forma határozza meg a földszinten lévő nyilvános tereket a vízi kertekkel és a központi, Pool of Knowledge installációval, amely újrahasznosított vizet használ. A nyilvános terek részben a földbe ágyazottak, a medence folyamatosan cirkuláló vize pedig a kinti zajokat nyomja el, így egy védett, nyugodt tér jön létre.”

Az építési munkálatok befejezésének dátumáról nincs információ.