Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Növényekkel beültetett híd fog összekötni két felhőkarcolót Sencsenben

0

Ha egy olyan elképesztő dizájnról, mint az az iCarbonX Headquarters két felhőkarcolóját összekötő, növényekkel teleültetett híd, azt hinnéd, hogy túl ambíciózus ahhoz, hogy valaha is lekerüljön a tervezőasztalról. Nahát, ezt az épületet azonban az év vége felé elkezdik építeni.

Felhőkarcoló

A Steven Holl Architects által tervezett iCarbonX Headquarters lett a kiírt építészeti pályázat nyertese, amely így az azonos nevű, gépi tanulással foglalkozó cég székhelye lesz Sencsenben, Kínában. A fejlődő város már így is számos felhőkarcolónak ad otthont, például itt van a BIG áltat tervezett Shenzen Energy Mansion, vagy a KPF China Resources Tower.
A kisebb henger alakú torony lakásoknak ad majd otthont, és 150 méter magasan nyúlik az égbe, míg a magasabb, 200 méteres torony ívelt homlokzatával irodákból, laboratóriumokból és nyilvános fogadóhelyiségekből fog állni. A Steven Holl Architects elmondása szerint a gének és a DNS formája inspirálta őket az épületek tervezése során.

Felhőkarcoló
A két felhőkarcolót összesen négy híd fogja összekötni, amelyeket növényekkel töltenek meg, és a tervek alapján sok zöld lesz az épületekben is. A két felső hídon kávézók, edzőtermek és egy úszómedence lesz, míg az alsók közösségi tereket, egy klinikát, galériákat és találkozóhelyeket foglalnak magukba. A földszinten egy újrahasznosított vizet használó vízi installáció kap helyet.
„Egy frittüvegből készült függöny fal a változó átlátszóságával biztosítja, hogy az épület árnyékolása mindig megfeleljen az éppen adott fényviszonyoknak” – mondja a Steven Holl Architects.

Felhőkarcoló

„Az ívelt forma határozza meg a földszinten lévő nyilvános tereket a vízi kertekkel és a központi, Pool of Knowledge installációval, amely újrahasznosított vizet használ. A nyilvános terek részben a földbe ágyazottak, a medence folyamatosan cirkuláló vize pedig a kinti zajokat nyomja el, így egy védett, nyugodt tér jön létre.”

Az építési munkálatok befejezésének dátumáról nincs információ.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «