Kezdőlap Hírek Autók Egyedi megrendelésre

Egyedi megrendelésre

1285
0

A Ferrari P80/C az olasz autógyártó különleges projektje, amelyet a Ferrari 488 GT3 alapján kifejezetten a versenypályára építettek. A lélegzetelállító szuperautó, amit látsz, egy egyedi darab, és egy nagyon különleges vevő számára készült.

Ferrari P80/C

A dizájn a Ferrari történetének korábbi ikonikus modelljeiből merít, különösen a 330 P3/P4 és1966 Dino 206 S modellekből. A Ferrari egyedi projekteket teljesítő csapata valamikor 2015-ben kezdett el az autó tervein és részletein dolgozni.

Ferrari P80/C
A projekt egyedisége miatt teljesen újra kellett dolgozni az autó aerodinamikáját, mivel annyira átalakították a 488 GT3 alapját. A végeredmény 5%-kal hatékonyabb aerodinamika, amely elsőre nem tűnhet túl soknak, de ha 5%-kal javítják a tökéletességet, az már egy teljesen új szint.

 

A P80/C különbözik minden eddigi egyedi megrendeléstől, amit a csapat teljesített, köszönhetően a GT3 tengelytávolságának, ami 50 mm-es hosszabb, mint a többi modellnél.

Ferrari P80/C

Az új szuperautó eleje szélesebb, mint a hátulja, a Ferrari ugyanis az ék kialakítást alkalmazta modern felhanggal. A formáját tekintve elmondható, hogy a Ferrari hajaz az új Ford GT-re.

Ferrari P80/C
Egyelőre nincs arról infó, hogy mi is rejtőzik a P80/C Ferrari veresnyautó motorházteteje alatt. Miután a 488 GT3 egy 3.9 literes turbo V8 motorral van felszerelve, vannak, akik úgy gondolják, hogy a P80/C-be is ez került, de mindenfajta korlátozás nélkül és némi újítással, hiszen egy versenypályára tervezett autóról van szó.

Ferrari P80/C