Kezdőlap Hírek Hajók Grace Kelly egykori Riva jachtja újra vízre száll

Grace Kelly egykori Riva jachtja újra vízre száll

1833
0

Rainier herceg és Grace Kelly Riva Tritone jachtja a Sotheby’s Villa Erba aukció egyik sztárja lesz.

Riva Tritone

Csak képzeld el a jelenetet. Monte Carlo, 1958. A fiatal Rainier herceg épp RivaTritone motoros jachtjával száguld a vízen. Jobbján a gyönyörű hollywoodi sztár és monacói hercegnő, Grace Kelly kapaszkodik, nyakában Hermés sállal. Most szaladjuk előre a Villa Erbához a Comói tavon, ami épp George Clooney tóparti luxusházának szomszédságában található. Itt fogják aukcióra bocsátani a Riva jachtot május 25-én.

Riva Tritone
Rainier még 1958-ban kapta ajándékba a klasszikus, 8 méteres jachtot egy közeli rokonától. A Via névre keresztelt jachtban két Michiganban épített Chris-Craft 5.5 literes sorhatos motor található.

Riva Tritone
Rainier imádta a hajóját, ezért nagyon gyakran vízre szállt vele a monacói Hercules kikötőben, még Monaco hivatalos zászlaját is kifüggesztette rá. Rainier ugyan több Riva jachttal is rendelkezett, a Tritone maradt a kedvence. Miután a második tulajdonosa 2000 körül megszerezte a jachtot, teljesen felújította a Riva-World segítségével, akik ezekkel a hajókkal foglalkoznak.

Riva Tritone

A Tritone-t 2014-ben elárverezték az RM Sotheby’s aukcióján, pontosan 413 ezer euróért. A jelenlegi tulajdonos Monacóban tartotta a csodagépet és természetesen a Monaco Boat Service folyamatosan karban is tartotta.

Riva Tritone

Az aukciós ház ugyan nem közölte, mennyiről indul majd a licit, egyes források szerint akár 750 ezer dollárt is elérhet majd. Ki tudja? Talán még George Clooney is harcba száll érte.