Kezdőlap Hírek Hajók Jackie Chan legújabb 150 lábas szuperjachtja

Jackie Chan legújabb 150 lábas szuperjachtja

1513
0

Úgy tűnik, amikor a világ kedvenc kung-fu szupersztárja nem Bronxban tartózkodik, akkor szuperjachtokat alkot. A kick-ass kaszkadőr és színész, Jackie Chan a kínai JinLong hajógyárral működött együtt, hogy létrehozzon egy látványos, 150 lábas zászlóshajót.

Jackie Chan Jachtja

A 65 éves színész 2017 októberében rendelte meg a projektet, és egy kétéves építési időszak után a Jinglong Huludao Yacht Industry Park létesítményeiben a hajó végre vízre szállt.

Jackie Chan Jachtja

A holland Mulder Design cég – amely korábban a Sunrise, Baglietto, Heesen és Benetti számára rajzolt modelleket, és néhány vagány felfedezőhajó koncepciót készített már – feladata volt a hajó belső és külső kialakítása. A teljesen alumínium jacht monokróm festést kapott – a fehér felső rész kontrasztot képez a fekete hajótesttel, míg a „JinLong” felirat az elején feltűnő arannyal lett felfestve.

Jackie Chan Jachtja

Akárcsak az alkotója, a szuperjacht is rengeteg erővel rendelkezik: az iker MTU 16V 2000 M84 dízelmotorok 21 csomó maximális sebességet tudnak és 3000 tengeri mérföld megtételére elegendő 12 csomós utazósebességre képesek.

A szuperjacht belsejében egy nyitott terasz is található, amely természetes fényt biztosít. A falakat a faberakás borítja, míg a plüss mogyorószínű szőnyeg csíkjai és az elegáns, organikus formájú bútorok a 80-as évek hangulatát idézik meg.

Jackie Chan Jachtja

Nem ez az első alkalom, hogy Chan belekóstolt a hajózás világába. 2017-ben a Rush Hour sztárja egy 38 méteres luxushajót vett át, amelyet a kínai Ruiying Yachts hajógyár készítette, lenyűgöző, pazar kényelmi szolgáltatásokkal, többek között helikopter leszállópályával, pezsgőfürdővel, szaunával, edzőteremmel, karaoke-szobával és természetesen egy moziteremmel, ahol meg lehet nézni a Részeg karatemestert. És bár Chan új hajójának pontos konfigurációja még nem derült ki, ha bármennyire is hasonlít valamivel kisebb testvérére, a hajó utasai igazi kényeztetésre számíthatnak.

A hajót most a tengeren tesztelik, mielőtt a multimilliomos tulajdonosához kerülne.